Annonce
Esbjerg

Natteravne skal gøre Fanø mere tryg

Natteravnene på Fanø debuterer fredag den 12. april, hvor også natteravne fra Varde vil deltage. Genrefoto

Fanø: En gruppe på Fanø har startet en lokalafdeling af natteravne op på øen, og de viser deres gule jakker for første gang fredag den 12. april. Deres ambition er at være synlige blandt øens unge, så netop de kan færdes trygt på Fanø.

Ny Weisser Øhlenschlager, der er talsperson for lokalafdelingen fortæller, at de har oplevet stor opbakning, og at en del har meldt sig som frivillig og deltaget i kurser for at lære rollen som natteravn.

- Det er vigtigt for os at sætte fokus på, hvad vores rolle som natteravne er. Vi skaber tryghed for de unge, men vi er ikke et vagtværn. Vi er der, hvis de unge har brug for os, men det er ikke vores opgave at holde opsyn med de unge og afgive rapport til mor og far, siger natteravn Ny Weisser Øhlenschlager.

Foreningen blev stiftet den 11. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce