Annonce
Indland

Natteravnene sætter alle sejl ind til Puttefesten

Fredag holdes Puttefesten i Dyrehaven. Natteravnene, Røde Kors og Politiet arbejder sammen for, at de unge gymnasieelever får så sikker en fest som muligt.

Flere tusinde unge kommer til Dyrehaven for fejre gymnasiestarten, Natteravnene møder talstærkt op.

Fredag aften er endnu en stor dag for de nystartede gymnasieelever. Flere steder i landet mødes de studerende for at fejre skolestarten.

For eleverne på Københavns gymnasier tager flere tusind S-toget mod Dyrehaven ved Klampenborg.

Det er endnu engang der, at årets Puttefest bliver holdt.

Ved festen i Dyrehaven er det ikke kun unge, glade og festende teenagere, der vil være til stede. Både Natteravnene, Røde Kors og Politiet kan de unge møde til festen.

Claus Staunstrup Nilsson, der er chef for Natteravnene, vurderer, at der vil være omkring 70 natteravne mødt op til Puttefesten i Klampenborg.

- Puttefesten har vores hovedfokus. Vi har været til stede derude stort set alle årene. Vi har sat alle sejl ind, for at det ikke skal gå galt derude, siger Claus Staunstrup Nilsson.

- Det, vi gør i morgen, er at samle Natteravne fra nær og fjern, og vi sørger for, at der er tilpas mange Natteravne ude for at holde øje med, at de unge får en sikker fest.

For to år siden var unge også mødt på for at holde fest og for at drikke alkohol. Ifølge Claus Staunstrup Nilsson var der omkring 10.000 til festen for to år siden.

Indtaget af alkohol blev dog så voldsomt, at mange unge fik alkoholforgiftninger og måtte køres til Børnemodtagelsen på Herlev Hospital.

Der blev efterfølgende sat fokus på danske unges alkoholvaner, skriver TV2 Lorry.

Sidste år gik det ifølge Claus Staunstrup noget bedre. Han tilføjer, at Natteravnene delte 3000 liter vand ud for et år siden.

- Vores forventninger er, at der kommer nogenlunde det samme antal som sidste år, og det vil sige omkring 8000 unge mennesker mellem 15 og 19 år.

Natteravnene er til stede for, at kunne give de unge en hjælpende hånd.

- Vi kan sørge for, at de får så sikker en fest som muligt. Vi kan hjælpe dem, hvis de kommer lidt til skade, eller får lidt for meget at drikke, mister telefonen eller ikke kan finde deres venner, siger Claus Staunstrup Nilsson.

Natteravnene samarbejder med de andre organisationer, der møder op til Puttefesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce