Annonce
Esbjerg

Natur betyder mere end nogensinde: Vadehavscenter gearer op til år 2021

Danskernes glæde ved naturen er en af årsagerne til, at Vadehavscentret i Vester Vedsted i kommende sæson vil have et større udvalg af arrangementer end nogensinde før. Foto: Simon Melbye Andersen
Vadehavscentret i Vester Vedsted vil til den kommende sæson have et større udbud af offentlige ture og arrangementer end nogensinde før. Bag den øgede aktivitet ligger danskernes nyfundne glæde ved den hjemlige natur, og blandt andet kan man i 2021 komme på ture i havkajak og på cykel.
Annonce

Vester Vedsted: Særligt én ting har leder af Vadehavscentret, Klaus Melbye, taget med sig ind i år 2021. Danskernes glæde ved hjemlandets natur, der i løbet af 2020 nåede nye højder.

Trods tre måneders nedlukning var året 2020 tilfredsstillende for Vadehavscentret, hvor man nåede op på 71.500 gæster imod 90.000 de foregående år, mens man havde 640 arrangerede ture mod omkring 1.000 i årene forinden. Særligt aflyste skolebesøg har der været mange af, men gæsternes glæde ved naturoplevelserne og antallet af gæster i nationalparkens natur har gjort indtryk.

- Det betyder noget at komme ud. Folk bliver hjemme, og derfor vil de ud og have oplevelser i Danmarks natur, og det mærkes heromkring. Alle de lokale shelters er fyldte, vi har selv oplevet, hvordan Grænsestien til tider har mindet om Strøget og der er folk alle vegne. Naturen er virkelig kommet op i folks bevidsthed, og det tror jeg er kommet for at blive, siger Klaus Melbye, der af samme årsag har store forventninger for 2021 og 2022.

- Vi gearer op med flere offentlige arrangementer, og udbuddet fra Vadehavscentret vil blive større end nogensinde, siger Klaus Melbye og forklarer, at man ansætter en ekstra naturvejleder, samt yderligere personale i højsæsonen.

Annonce

Kajak og cykler

Selv om turkalenderen vokser med både flere og nye typer af ture, regner Klaus Melbye med, at 2021 bliver et år med mindre grupper og flere ture.

Især ser personalet frem til at kunne tilbyde ture i havkajak.

- Det bliver fedt. Det glæder vi os meget til, men det bliver med en langsom opstart i 2021, fordi vi skal have alle sikkerhedskurser på plads, og alle guiderne skal have et vist antal timer i kajak, inden de må tage gæster med på ture, siger Klaus Melbye, der regner med, at centrets 22 nye kajakker vil kunne bruges til gruppeture på seks til otte deltagere, mens man endnu længere ude i fremtiden håber også at kunne foretage østersture i kajak.

Derudover har Vadehavscentret anskaffet 35 cykler til brug på ture.

- Vi tror på, at folk virkelig vil ud i naturen og have oplevelser, så vi glæder os til, at forhåbentlig snart kan åbne for sæsonen 2021, siger Klaus Melbye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce