Annonce
Tarm

Natur-hærværk: Diesel hældt ud over på spidsen af Tipperne

Tårnet på Tipperne, fotograferet ved indvielsen. Foto: Johan Gadegaard
Arbejdet med at rydde op efter dieselforureningen begynder tirsdag.
Annonce

TIPPERNE: Hærværksmænd fandt i weekenden vej til spidsen af Tipperne, hvor de blandt andet har smadret vinduer i to traktorer og forsøgt at antænde en varebil i det depot, som Naturstyrelsen Blåvandshuk har i området.

Udover ødelæggelserne har de også pumpet 400 liter diesel ud på jorden i fuglereservatet, der er fredet efter Natura-200-planen.

- Det bliver ikke mere fredet og naturfølsomt end på Tipperne. Det er faktisk en ret trist hændelse, siger Mads Bank-Mikkelsen, der er skovfoged ved Naturstyrelsen med ansvar for Tipperne og Skjern-Enge.

Han ærgrer sig over hærværket, som han betegner som groft og udført med overlæg.

Annonce

Stor indsats af gerningsmænd

Ifølge lokalpolitiet i Ringkøbing er hærværket sket i tiden mellem søndag middag til mandag morgen. Hærværksmændene kørt til enden af vejen på Tipperne, hvor en bom stopper for yderligere trafik. Derefter er de gået omkring 500-600 meter for at komme til Naturstyrelsens skur, som de har brudt op.

- Vi har indtil videre ingen ide om, hvem der står bag. Vi har sikret nogle spor, men vi vil gerne høre fra vidner, som kan have set noget, fortæller politiassistent Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.


Det bliver ikke mere fredet og naturfølsomt end på Tipperne. Det er faktisk en ret trist hændelse.

Skovfoged Mads Bank-Mikkelsen, Naturstyrelsen Blåvandshuk


Naturstyrelsen er tirsdag gået i gang med at fjerne dieselforureningen fra spidsen af Tipperne, så fugle og andet dyreliv ikke lider under det.

Skovfoged Mads Bank-Mikkelsen fra Naturstyrelsen Blåvandshuk ærgrer sig over, at Naturstyrelsen skal bruge mindst 100.000 kroner, som kunne være brugt til naturpleje i stedet for at rydde op efter hærværk. Foto: Joan Anette Karlsen

- Vi er så heldige, at grundvandet jo står høj i området, så diesel flyder ovenpå. Derfor bliver oprensningsopgave ikke så stor, som det kunne lyde, fortæller Mads Bank-Mikkelsen.

Annonce

Koster på naturpleje

Regningen for oprydningen lander hos Naturstyrelsen, der også står med udgifter til reparation af skuret, traktorerne og den muligvis totalskadede varebil, der blev forsøgt sat ild til. Desuden er der stjålet flere ting fra depotet.

- Det koster i hvert fald 100.000 kroner, som kunne være brugt på eksempelvis naturpleje, siger skovfogeden

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce