Annonce
forside

Natur og det uspolerede kig

Læserbrev: Efter at have læst borgmester Erik Lauritzens indlæg i JydskeVestkysten for nylig tillader jeg mig at kommentere samme.

Det var dog en arrogant indstilling til de naboer, som man skal genere på det groveste i forvejen. Havde borgmesteren tænkt sig, at vi skulle acceptere at have så stor en kollaps af vor natur?

Nej, vi kan ikke kigge til en anden side - fordi vi er flyttet hertil netop for naturen og det uspolerede kig over Lillebælt.

Jeg synes, debatten har taget en uheldig drejning. Man betragter modstanderne som nogle anti grønne brokkehoveder. Det er en helt forkert opfattelse. Vi er overhovedet ikke hverken modstandere af grøn energi eller vindmøller men Lillebælt med sin unikke beliggenhed er ikke et hav men indre farvand.

Hvorfor placerer man ikke møllerne på land i Sønderjylland? Har der måske været for meget modstand? Hvad er Jeres Plan B hvis ikke projektet kan gennemføres?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce