Annonce
112

Naturcenter Tønnisgård inviterer til strandrensning på Sønderstrand

Tønnisgård har siden 2017 afholdt affaldsindsamlinger på Rømø. 13. august kan man hjælpe til med indsamlingen af affald på Sønderstrand på Rømø.Foto: Emma Kirstine Kejser
Tirsdag den 13. august kan man samle affald, få en god snak om plastforurening og nyde en kop te, når Tønnisgård på Rømø afholder strandrensning i samarbejde med Race for Oceans.

Rømø: Tirsdag den 13. august kan man hjælpe med at samle affald på Sønderstrand på Rømø, når Naturcenter Tønnisgård holder strandrensning i forbindelse med arrangementet Race for Oceans.

Race for Oceans er et arrangement som vil sætte fokus på livet i havet, og hvordan det er mere og mere udfordret af plastikforurening.

Det gør de ved, at folk kan deltage i forskellige sportsgrene op ad den jyske vestkyst fra syd mod nord fra den 13. til den 22. august.

Det drejer sig blandt andet om løb, havkajak, SUP og svømning. Derudover bliver der arrangeret strandrensninger ved kysten, og den første finder altså sted på Sønderstrand på Rømø.

Dagen slutter af med en kop te, som indtages mens man taler om dagens fangst.

Strandrensningen er for alle og er gratis at deltage i.

Annonce

Gode snakke

Strandrensningen starter den 13. august klokken 12 og varer i to timer til klokken 14. Mødestedet er nedkørslen til Sønderstrand. Her vil man blive udstyret med en pose, og så vil man følges hen over stranden, mens man samler skrald ind.

På turen vil deltage folk fra både Naturcenter Tønnisgård og Race for Oceans, så der vil være mulighed for at få en snak med folk, som har en holdning, og som ved noget om havene og udfordringen med plastaffald. Det fortæller Tanja Rahbek, som er projektkoordinator og naturvejleder ved Naturcenter Tønnisgård.

- Man kan forvente en masse gode snakke og frisk luft. Og måske lidt mere viden om, hvor havfald stammer fra, og hvorfor man ikke skal smide vatpinge i toilettet, men i skraldespanden, siger Tanja Rahbek.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];