Annonce
Sønderborg

Nature Energy erkender fejl efter standsningspåbud: Misforståelse førte til byggeri uden tilladelse

Så langt var byggeriet nået mandag eftermiddag denne uge. Arkivfoto: Kim Holm
Det var en misforståelse, at Nature Energy begyndte arbejdet på nogle ståltanke under byggeriet af biogasanlægget ved Kværs.

Kværs: Onsdag fik Nature Energy et standsningspåbud om at stoppe byggeriet af biogasanlægget ved Kværs. Det skyldes, at selskabet ikke har fået en byggetilladelse af Sønderborg Kommune.

Nature Energy fik i november sidste år en gravetilladelse, og selskabet oplyste onsdag, at byggeriet blev stoppet øjeblikkeligt samme dag. Nu har Nature Energy undersøgt, hvorfor arbejdet med nogle ståltanke blev påbegyndt for omkring 14 dage siden.

- Vores foreløbige undersøgelser af forløbet omkring biogasanlægget i Kværs peger på en enkel, men meget beklagelig forklaring. Det er simpelthen en misforståelse fra vores side. Sønderborg Kommune har tidligere tildelt os en grave- og støbetilladelse, men vores fejl består i, at vi for 14 dage siden begyndte samlearbejdet på ståltankene, der er placeret over jorden, siger Jesper Bundgaard, der er direktør for konstruktion hos Nature Energy.

Annonce

Nature Energy beklager

Første spadestik foregik den 19. november 2020, og borgere har fortalt JydskeVestkysten, at byggeriet af ståltankene begyndte i påsken 2021.

- Samlearbejdet var ikke omfattet af vores tilladelse, og det beklager vi, siger Jesper Bundgaard.

Flere læsere har henvendt sig til JydskeVestkysten, da der onsdag stadig var aktivitet på byggepladsen ved Kværs.

- Vi har naturligvis standset arbejdet omgående. Den aktivitet, der nu er på grunden, er udelukkende relateret til nedlukningen og sikkerheden på byggepladsen. Vi er i tæt dialog med Sønderborg Kommune, og vi vil samarbejde om at få alle tilladelser på plads, siger Jesper Bundgaard.

Fredag eftermiddag fik Sønderborg Kommune besked om, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til byggeriet af biogasanlægget ved Kværs. Det sker på baggrund af en borgerklage med 10 punkter. Klagenævnet gav klager ret i ét punkt, som omhandlede belastningen af Kværsløkkebæk. Derudover har Planklagenævnet ophævet kommunens afgørelse om ekspropriation til anlæggelse af en vejforbindelse til biogasanlægget. Forvaltningen arbejder videre med begge sager.

Ifølge borgemester Erik Lauritzen kan der ikke gives en byggetilladelse, før miljøgodkendelsen er på plads.


Samlearbejdet var ikke omfattet af vores tilladelse, og det beklager vi.

Jesper Bundgaard, Nature Energy
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce