Annonce
Sønderborg

Nature Energy: Vi har stoppet byggeriet øjeblikkeligt

Der blev taget første spadestik til anlægget ved Kværs den 19. november 2020. Pressen var på grund af corona ikke inviteret. PR-foto
Nature Energy har taget Sønderborg Kommunes afgørelse om at standse byggeriet af biogasanlægget i Kværs til efterretning.

Kværs: Nature Energy har stoppet byggeriet af biogasanlægget ved Kværs efter Sønderborg Kommune har givet byggeriet et standsningspåbud. Det skyldes ifølge Sønderborg Kommune, at Nature Energy ikke har en byggetilladelse.

- Nature Energy har et godt og konstruktivt samarbejde med Sønderborg Kommune, og vi er i tæt dialog med kommunen om byggeriet af biogasanlægget I Kværs. Vi tager kommunens afgørelse til efterretning, og vi har stoppet byggeriet med øjeblikkelig virkning. Vi håber på en afklaring snarest, så vi kan fortsætte med at bygge biogasanlægget, som kommer til at levere store mængder klimavenlig biogas til gavn for den grønne omstilling i Sønderborg, siger Jesper Bundgaard, der er direktør for konstruktion hos Nature Energy

Flere af JydskeVestkystens læsere har bemærket, at der onsdag stadig var aktivitet på byggepladsen ved Kværs. Nature Energy oplyser, at aktiviteten skyldes, at der blev foretaget nødvendige tiltag for at lukke byggeriet ned.

Annonce

Nature Energy har ikke ønsket at svare på JydskeVestkystens spørgsmål om, hvordan firmaet forholder sig til Sønderborg Kommunes oplysning om, at firmaet har fået en gravetilladelse men ikke en byggetilladelse.

To anlæg i Sønderborg

I august 2017 vedtog Sønderborg Kommune, at der skal være to biogasanlæg inden for kommunegrænsen. Meningerne har været delte om projektet, og især borgerne i og ved Kværs har været utilfredse.

Efter halvandet års arbejde blev hanerne til anlægget på Glansager på Als åbnet i efteråret 2020. Anlægget har en kapacitet på 380.000 ton bioaffald, der bliver til 17 millioner kubikmeter gas eller nok til at varme 15.000 huse op.

Anlægget i Kværs kan i fuld drift klare 800.000 ton biomasse.

Det er Nature Energy, der står for begge biogasanlæg i Sønderborg Kommune. Nature Energy blev stiftet i 1979 med navnet Naturgas Fyn af en række fynske kommuner. I slutningen af 2017 blev det solgt til en gruppe af private investorer.

Nature Energy har 11 biogasanlæg i Danmark.


Vi håber på en afklaring snarest, så vi kan fortsætte med at bygge biogasanlægget.

Jesper Bundgaard, direktør for konstruktion, Nature Energy
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce