Annonce
Læserbrev

Naturen kalder børnene

Annonce

Læserbrev: Naturen er verdens bedste legeplads. Det er derfor rigtig godt, at Børnehaven på Palmeallé i fremtiden bliver forvandlet til Naturbørnehave. Målet er, at det bliver en certificeret natur-daginstitution, hvor børnene er ude i naturen mange timer om ugen. Det er godt på mange måder. 1. Det er sundt for børnene. Naturen er verdens bedste legeplads. Og hvis børn jævnligt leger der, så bliver de både sundere, gladere og klogere. Alligevel får børn i dag alt for lidt natur. Kun 29 procent af børnene kommer ud i naturen hver dag i løbet af sommerhalvåret.

Forskning viser, at børn som møder naturen i deres daginstitutioner både bliver sundere og stærkere, har mindre tendens til sukkersyge, sover bedre, er mindre syge og trives bedre. 2. En Temabørnehave skærper profilen og gør den attraktiv for flere. Uanset om det er natur, musik, design eller bevægelse, kan det være et løft at arbejde med en profil - det giver fokus i alt fra indretning, rekruttering og efteruddannelse. Vi ved at mange forældre gerne vi køre lidt længere for det rigtige valg for dem.

Målet er at få børnefamilier, der ikke er bosat i et udsat boligområde, til at vælge Palmeallé til deres børn. Palmeallé får knap en million kroner fra Børne- og Undervisningsministeriet til at skærpe profilen. Mere natur - også til børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce