Annonce
Vejen

Naturens by er sprunget ud

Hovborg Borgerforening står bag en række byvandringer hen over sommeren for lokale og turister - her med Poul Hansen som guide. Foto: Kirsten Bruun
Hovborg Borgerforening har sat en række projekter i søen.
Annonce

HOVBORG: Lige nu blomstrer grøfterne langs indfaldsvejene nord og syd for Hovborg, og det er ikke kun for et syns skyld.

- Nej, men må gerne plukke sig en buket, fortæller Kirsten Bruun fra borgerforeningen.

Frivillige har har sået blomsterne i foreningens projekt Hovblomst.

- Når kommunen får slået græs i vejkanten, kan man rigtig se blomsterne, og så må man gerne plukke af dem.

Bestyrelse i borgerforeningen

Heino Pedersen

Mogens Bradley Andersen

Kirsten Bruun

Suppleant Tony Larsen

Kasserer (uden for bestyrelsen) Else Skovsgaard

Det overordnede tema hedder "Hovborg – naturens by," som har fået finansiel støtter fra Kommunens Landdistriktspulje.

- Vi fik bevilget 40.000 kroner. Faktisk havde vi søgt lidt flere, men vi må punge ud med resten selv, siger Kirsten Bruun.

- Vi besluttede, at vi ville lave lidt ekstra reklame i den store verden for Hovborg, så danske turister bliver opmærksom på, at her er et godt sted til den indlandsferie, de fleste danske holder i år.

Annonce

Naturens landsby

- Vi har fået lavet en lille reklamefilm, "Hovborg – Naturens By" som kan ses på Youtube. Den er allerede set langt over 10.000 gange rundt om i landet. Et andet formål med filmen er at få gjort folk opmærksom på, at her kan man flytte til. Her er alt, hvad man behøver i sin dagligdag.


Et andet formål med filmen er at få gjort folk opmærksom på, at her kan man flytte til. Her er alt, hvad man behøver i sin dagligdag.

Kirsten Bruun


- Et andet tiltag vi er godt i gang med at få sat i værk, er nogle historiebænke, der skal stå rundt i byen og fortælle den fantastiske historie om vores by og egn. Tanken er, at der på hver af de flotte bænke, som vi køber hos Holmeå Børnecenters støtteforening, skal sættes en lille plakat, hvor en lokal fortæller en historie herfra. De bliver sat op så snart, de er klar. Så kan vi jo holde en lille historiefest, når de skal indvies, siger Kirsten Bruun.

Borgerforeningen vil også opsætte flere insekthoteller rundt i småskov og krat, til glæde for alle mulige insekter. Der er allerede opsat to ved græsstykket omkring den lille sø på Holmeåvænget.

- Vi vil gerne markedsføre Hovborg som naturens by, hvor vi arbejder med mange ting. En af dem er at give gode forhold for naturens smådyr - insekter og fugle bl.a. Flere andre foreninger og udvalg er i gang med at arbejde med lignende projekter for at gøre byen grønnere og opfylde FN’s verdensmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce