Annonce
Kolding

Oplev naturfænomen med amatør-astronomer: Se Merkur passerer hen over solen og stjerneskud i massevis

Aftenhimlen er spændende i de mørke vintermåneder. Det udnytter Geografisk Have til to arrangementer, hvor amatør-astronomer dukker op haven. Arkvifoto: Johan Gadegaard
Geografisk Have og Amatør-Astronomisk Forening arbejder sammen om to arrangementer inden jul, hvor man kan se spændende fænomener på himlen i Geografisk Have
Annonce

Kolding: Når dagene bliver kortere, er der mere tid til at kigge på stjernerne, når de titter frem i mørket. Det udnytter Geografisk Have til to arrangementer, som laves i et samarbejde med Amatør-Astronomisk Forening, som er en landsdækkende forening med hovedsæde i Kolding.

Samarbejdet betyder, at foreningens medlemmer ved to markante begivenheder vil være til stede i Geografisk Have og hjælpe havens gæster med at se og forstå, hvad der foregår deroppe langt over skyerne.

Første mulighed er mandag den 11. november om eftermiddagen, hvor Merkur passerer hen over solen. Det er en oplevelse, der strækker sig over flere timer fra klokken 13-17. Amatør-Astronomisk Forening medbringer solteleskoper.

Der er gratis entré til haven. Det er en rigtig god idé at have varmt tøj og fodtøj med. Der er mulighed for at købe kaffe/te og andre drikkevarer.

Cirka klokken 15 vil der desuden være et foredrag om Mars og rejsen til Mars ved Karsten Madsen fra Amatør-Astronomisk Forening i havens Væksthus.

Når solen går ned ved godt 16-tiden vil der måske være mulighed for at se Saturn, Venus og Jupiter i solteleskoperne. Det afgøres af vejret, som ikke skal være overskyet.

Klart vejr

Hvis det er overskyet de to aftener aflyses arrangementet i haven. Det vil i givet fald blive oplyst på Geografisk Haves facebook-side og hjemmeside.
Annonce

150 stjerneskud

Næste chance, hvor man virkelig har glæde af mørket, er den 13. december fra klokken cirka 17.

Geminiderne er navnet på en af årets kraftigste og mest intense meteorsværme. Igen står Amatør-Astronomisk Forening parat til at svare på spørgsmål. Netop denne nat har Geminiderne sit maksimum, men er i øvrigt synlig fra den 4. til den 17. december.

Hvis himlen er klar den 13. december, kan man være heldig at se op til 150 stjerneskud i timen. Geografisk Have har ekstraordinært åbent til klokken 21.00 denne aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce