Annonce
Tønder

Naturlig forklaring: Derfor er nye fliser lagt skævt

Kan de da ikke se, at det er helt skævt? Borgerne i Tønder undrer sig over renoveringen af en kort fortovsstrækning, som ikke ligner det gamle fortov på Astronom Hansensgade. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Et af de store spørgsmål i Tønders bymidte de seneste dage har været, hvorfor et nyrenoveret fortov ligger skævt i forhold til de eksisterende fliser. Har kommunens folk problemer med boldøjet, eller er der en naturlig forklaring?

TØNDER: En række borgere har de seneste dage undret sig og moret sig over en nyrenoveret fortovsstrækning på Astronom Hansensgade over for gymnasiet. Strækningen, der er cirka 10 meter lang, har fået undrende blikke og smilet frem hos fodgængere - for kan kommunens vejfolk da ikke se, at det er helt skævt i forhold til det eksisterende fortov?

- Det ser mærkeligt ud, det giver jeg dem ret i, starter tilsynsførende ved Tønder Kommunes vej- og parkafdeling, Jan Kawaler. Han fortsætter sin forklaring, der bunder i nye materialer og et eksisterende "meget gammelt fortov":

- Forskellen mellem det gamle fortov og det nyrenoverede er, at i det gamle er der luft mellem chausséstenene, mens de nye chaussésten af cement kan lægges helt tæt.

Dermed er der en forskel på seks-otte centimeter i bredden på de to fortov, som brolæggerne har forsøgt at få til at glide ind i det eksisterende på bedste vis, forklarer kommunens mand.

Jan Kawaler fortæller, at grunden til, at de nye chaussésten ligger helt tæt, er at forhindre, at kraftig regn skyller sandet, som stenene er lagt i, væk, og der dermed risikerer at komme nye ujævne sten, som folk kan falde over. Desuden mindskes risikoen for ukrudt også, når stenene er presset tæt sammen.

Og hvorfor han man så ikke ændret belægningen på hele strækningen fra Popsensgade til Nørregade?

- Det er jo ikke noget, vi bare lige gør. Måske skal der laves et helt nyt fortov i forbindelse med Tønder midtby-projektet under Tøndermarsk initiativet, siger Jan Kawaler og tilføjer, at et eventuelt nyt fortov kommer til at ligne den nyrenoverede strækning på Astronom Hansensgade.

som man kan se, er der forskel på den måde, fliserne er lagt i forhold til hinanden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce