Annonce
Regionalt

Naturligvis skal bønnekald forbydes

Arkivfoto


Annonce

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Nye Borgerlige vil forbyde muslimske bønnekald i det offentlige rum. Og det gør de helt ret i.

Danmark er et produkt af den kristne-jødiske kultur. Her har vi ingen tradition for den slags religiøse budskaber. Vi nøjes med kirkeklokker. Det er også fremover de eneste religiøse signaler, der er behov for.

Socialdemokraterne er med egne ord enige på bundlinjen. Den udmelding er stærkt glædelig og viser, hvor meget partiet har bevæget sig i den rigtige retning, når det handler om kultur, indvandring og integration.

Debatten er blusset op, efter der den 24. april offentligt blev kaldt til bøn i Aarhus-bydelen Gellerup.


Det er nemlig ikke kun for flertalsbefolkningens skyld, at der skal nedlægges forbud mod bønnekald. Forbuddet vil også være i muslimernes egen interesse.


Religionsfriheden i Danmark er et vigtigt gode. Alle skal have lov til at dyrke deres tro helt efter egen overbevisning, så længe det ikke forstyrrer andre. Men fremmedartede bønnekald vil netop virke ikke blot forstyrrende, men også provokerende på mange.

Det er nemlig ikke kun for flertalsbefolkningens skyld, at der skal nedlægges forbud mod bønnekald. Forbuddet vil også være i muslimernes egen interesse.

I Danmark hersker en betydelig og i noget omfang berettiget skepsis over for islam. Skulle befolkningen være nødt til at lytte til denne religiøse retnings budskaber i byrummet, vil det kun skabe flere negative holdninger.

Mange danskeres ubehag over for islam skyldes ikke intolerance. Det protestantiske flertal har altid haft tradition for at leve i fred og fordragelighed med andre trossamfund. I årtier gjaldt det også i forhold til indvandrede muslimer.

Beklageligvis har dette ændret sig. Det skyldes ikke flertalsbefolkningen, men grupper blandt muslimerne selv. Her har vi set en skræmmende radikalisering og eksempler på religiøse parallelsamfund, der endog udøver deres egen retspleje. Det er komplet uacceptabelt.

Samtidig hører vi også alt for ofte krav om særhensyn. Retten til bønnekald ville være endnu et eksempel på dette. Den slags skal vi forhindre af hensyn til harmonien i hele det danske samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce