Annonce
Vejen

Naturpris til Familielandbrugets næstformand

Overrækkelsen foregik på Henrik Bertelsens egen matrikel og blev offentliggjort på Naturmødet Online. PR foto

Vejen: Henrik Bertelsen, landmand ved Vejen og næstformand for Familielandbruget, har modtaget 15. Juni Fondens Ildsjælspris på 100.000 kroner. Prisen blev overrakt på Naturmødet og blev givet for Henrik Bertelsens langvarige indsats for naturforbedring i det åbne land.

Overrækkelsen foregik på prismodtagerens egen matrikel og blev offentliggjort på Naturmødet Online af dagens vært Anders Lund Madsen. Bestyrelsesformand Helene Kähler Hjenner udtaler: - Med Henrik Bertelsen har 15. Juni Fonden fundet en prismodtager, der såvel på egen jord som i fora og forsamlinger handler på naturens vegne. Driften på hans ejendom er bevidst rettet mod at øge naturværdien, og i organisationer og på konferencer er han en markant og ivrig talsmand for naturbevaring i landbrugslandet.

I 25 år har Henrik Bertelsen drevet Stavnsbjerg ved Vejen. Her har han cirka 130 hektar jord i alt, heraf 25 hektar udyrkede arealer i Vejen Mose og 10 hektar skov. De resterende arealer dyrkes med 25 hektar korn og fem hektar majs. Resten er ekstensivt drevne græsmarker, som afgræsses af knap 90 stude. Cirka halvdelen af arealerne er naturbeskyttet mose og Natura 2000-områder. Henrik Bertelsens største projekt er lavbundsprojektet i Vejen Mose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce