Annonce
Tønder

Naturprojekt indvies ved Naturens Dag

Skovfoged Torben Ravn fortæller søndag på Naturens Dag om plantagen som nabo til Armhusheden. Arkivfoto

Løgumkloster: Plantningsselskabet Sønderjylland indvier i forbindelse med Naturens Dag søndag naturgenopretningsprojektet Armhusheden ved Løgumkloster.

Indvielsen af projektet, der er en gave fra Plantningsselskabet til naturen, foretages af borgmester Henrik Frandsen (V).

Derefter kan deltagerne medvirke i en tur rundt om den cirka 10 hektar store hede, som nu afgræsses af får.

Biolog Aksel Voigt fortæller på turen om hedens botanik og dyreliv, mens skovfoged Torben Ravn fortæller om plantagen som nabo til Armhusheden.

Arrangementet starter klokken 14 - mødested i krydset Galgebakkevej/Dravedvej.

Alle er velkomne til arrangementet, hvortil der ikke er tilmelding nødvendig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce