Annonce
Esbjerg

Naturprojekt ved Endrup modtager 672.000 kr.

110 hektar langs Sneum Å ved Endrup har modtaget en stor sum penge fra Den Danske Naturfond.

18 naturprojekt fordelt over hele Danmark modtager millionstøtte fra Den Danske Naturfond. Et af dem er projektet "Blomstrende Enge" ved Endrup, der modtager 672.000 kr. til at skabe bedre naturpleje.

Annonce

ENDRUP: Projektet hedder Blomstrende Enge, og i korte træk går det ud på at skabe bedre naturpleje i et 110 hektar stort område område langs Sneum Å. Det er ét af 18 projekter over hele Danmark, der i alt modtager 11,8 mio. kr., og den glade giver er Den Danske Naturfond, der med de mange penge vil sørge for, at en række interessante dyr og planter kan se frem til at få bedre plads gennem en ekstra lokal indsats de kommende år.

- De mange ansøgninger vi har modtaget viser med al tydelighed, at der er meget stor interesse for at gøre en ekstra indsats for naturen rundt omkring i landet, siger formanden for Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen, og dette er præcis hvad man har tænkt sig at gøre i Sneum Ådal ved Endrup, hvor Anne Robenhagen Ravnshøj, der er naturvejleder ved SAGRO, er projektleder på "Blomstrende Enge". Hun er begejstret over, at Den Danske Naturfond har valgt at støtte deres projekt, der blandt andet skal gå til at hæve biodiversiteten i området.

- Det drejer sig om rydning af uønsket opvækst og indhegning på begge sider af et stykke ved Sneum Å nær Endrup, siger Anne Robenhagen Ravnshøj og forklarer, at man ligeledes går med planer og idéer om afgræsning i området samt dannelse af græsningsforening, koklapperlaug og en trampesti.

- Projektet er blandt andet blevet søgt i samarbejde med lokalrådsformanden i Endrup. Han mener, at de omkring 25 lokale lodsejere gerne vil være med, og fra starten af det nye år skal jeg ud og tale med samtlige lodsejere. Vi vil ikke presse noget ned over deres hoveder, da projektet er baseret på ren frivillighed, siger Anne Robenhagen Ravnshøj.

Den Danske Naturfond

Den Danske Naturfond er en uafhængig, privat fond, der skaber mere og vildere natur med en rig mangfoldighed af dyr, planter og svampe i alle egne af Danmark. Gennem opkøb af jord og i samarbejde med lokale ildsjæle, lodsejere, myndigheder, med mere forbedrer og beskytter de naturområder i det åbne landskab, skovene, vandløbene, søerne og ved kysterne.


  • De 18 projekter er blevet udvalgt blandt 60 forslag fra hele Danmark.
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce