Annonce
Haderslev

Navneskift: Haderslevs Byråd skal være alles

Mogens Rerup var indædt modstander af kommunefusionen med Haderslev i sin tid. Nu betyder et medlemsinitiativ fra hans side, at Haderslev Byråd fra 1. januar officielt skifter navn til Haderslev Kommunalbestyrelse Arkivfoto: Jacob Schultz
Medlemsinitiativ fra Mogens Rerup fra Alternativet fik opbakning fra bredt flertal i Haderslev Byråd. Derfor skiftes der til 1. januar nyt navn.

Borgerne i Haderslev Kommune skal fra 1. januar vænne sig til at omtale de 31 byrådsmedlemmer som kommunalbestyrelsesmedlemmer. Haderslev Byråd skifter fra den 1. januar næste år nemlig navn og bliver til Haderslev Kommunalbestyrelse.

Ændringen sker på baggrund af et medlemsinitiativ fra Alternativets Mogens Rerup.

- Der skal være sammenhængskraft i kommunen, og jeg siger intet om vest eller øst for motorvejen. Det er rent symbolsk. Men der er mange, der ikke følger det som noget særligt positivt, at det hedder et byråd, begrundede Mogens Rerup sit forslag.

Ikke alle var enige. 19 stemte for forslaget, otte undlod at stemme og fire – borgmester H. P. Geil (V), den konservative Kjeld Thrane, Benny Bonde fra Nye Borgerlige samt Bent Kloster fra Venstre stemte imod:

- Det er noget pjat. Vi kommer til at gøre akkurat som nu. I landdistriktsudvalget har vi haft mange møder med folk, og vi har aldrig hørt nogen bringe spørgsmålet op en eneste gang. Vi kunne jo også kalde os miniputklub. Det betyder intet. Det afgørende er, hvad vi gør, hvad vi stemmer, og det engagement, vi lægger i arbejdet, sagde Bent Kloster, der er formand for landdistriktsudvalget.

Annonce

Ejendomsværdi

Kjeld Thrane var på linje med Venstremanden.

- Jeg tror, at hvis man kommer i Fole eller Fjelstrup, så gør en navneændring i morgen eller om ti år ingen forskel. Det er nok mere de, der sidder herinde, som spørgsmålet optager. Det var lidt lige som, da vi i sin tid delte kommunerne op, og de i Christiansfeld jublede, fordi de kom med til Kolding, for så steg ejendomsværdien. Men faktum dengang var, at udsigten jo var den samme, hvilket ejendomsmæglerne også pointerede, sagde Kjeld Thrane, der ikke har noget imod at være konservativ i sin tilgang til spørgsmålet:


Jeg går jo stadigvæk til Skallebæk for at hente mit brød, og jeg smutter også ned i Statoil, selv om min knægt arbejder i Circle K.

Kjeld Thrane (K)


- Jeg går jo stadigvæk til Skallebæk for at hente mit brød, og jeg smutter også ned i Statoil, selv om min knægt arbejder i Circle K, lød det fra ham.

Annonce

Kommune for alle

Det er Venstres Thomas Fredsted fra Styding, der indledte kommune-bølgen. I juni sidste år besluttede økonomiudvalget på baggrund af en opfordring fra ham at ændre kommunens logo. Fra Haderslev til Haderslev Kommune. Selv underskriver han sig som kommunalbestyrelsesmedlem.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe var delt. Nogle var ligeglade, andre fandt Mogens Rerups forslag for godt:

- Sprog skaber virkelighed. Thomas Fredsted kom med det udmærkede forslag, at det skulle hedde Haderslev Kommune i stedet for kun Haderslev. Betyder det, at jeg kommer fra Haderslev, nej jeg kommer fra Haderslev Kommune. Vi er ikke et byråd i en stor by. Jeg er kommunalbestyrelsesmedlem for hele kommunen, sagde Bo Morthorst Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce