Annonce
Haderslev

Navneskift: Haderslevs Byråd skal være alles

Mogens Rerup var indædt modstander af kommunefusionen med Haderslev i sin tid. Nu betyder et medlemsinitiativ fra hans side, at Haderslev Byråd fra 1. januar officielt skifter navn til Haderslev Kommunalbestyrelse Arkivfoto: Jacob Schultz
Medlemsinitiativ fra Mogens Rerup fra Alternativet fik opbakning fra bredt flertal i Haderslev Byråd. Derfor skiftes der til 1. januar nyt navn.

Borgerne i Haderslev Kommune skal fra 1. januar vænne sig til at omtale de 31 byrådsmedlemmer som kommunalbestyrelsesmedlemmer. Haderslev Byråd skifter fra den 1. januar næste år nemlig navn og bliver til Haderslev Kommunalbestyrelse.

Ændringen sker på baggrund af et medlemsinitiativ fra Alternativets Mogens Rerup.

- Der skal være sammenhængskraft i kommunen, og jeg siger intet om vest eller øst for motorvejen. Det er rent symbolsk. Men der er mange, der ikke følger det som noget særligt positivt, at det hedder et byråd, begrundede Mogens Rerup sit forslag.

Annonce

Ikke alle var enige. 19 stemte for forslaget, otte undlod at stemme og fire – borgmester H. P. Geil (V), den konservative Kjeld Thrane, Benny Bonde fra Nye Borgerlige samt Bent Kloster fra Venstre stemte imod:

- Det er noget pjat. Vi kommer til at gøre akkurat som nu. I landdistriktsudvalget har vi haft mange møder med folk, og vi har aldrig hørt nogen bringe spørgsmålet op en eneste gang. Vi kunne jo også kalde os miniputklub. Det betyder intet. Det afgørende er, hvad vi gør, hvad vi stemmer, og det engagement, vi lægger i arbejdet, sagde Bent Kloster, der er formand for landdistriktsudvalget.

Ejendomsværdi

Kjeld Thrane var på linje med Venstremanden.

- Jeg tror, at hvis man kommer i Fole eller Fjelstrup, så gør en navneændring i morgen eller om ti år ingen forskel. Det er nok mere de, der sidder herinde, som spørgsmålet optager. Det var lidt lige som, da vi i sin tid delte kommunerne op, og de i Christiansfeld jublede, fordi de kom med til Kolding, for så steg ejendomsværdien. Men faktum dengang var, at udsigten jo var den samme, hvilket ejendomsmæglerne også pointerede, sagde Kjeld Thrane, der ikke har noget imod at være konservativ i sin tilgang til spørgsmålet:


Jeg går jo stadigvæk til Skallebæk for at hente mit brød, og jeg smutter også ned i Statoil, selv om min knægt arbejder i Circle K.

Kjeld Thrane (K)


- Jeg går jo stadigvæk til Skallebæk for at hente mit brød, og jeg smutter også ned i Statoil, selv om min knægt arbejder i Circle K, lød det fra ham.

Annonce

Kommune for alle

Det er Venstres Thomas Fredsted fra Styding, der indledte kommune-bølgen. I juni sidste år besluttede økonomiudvalget på baggrund af en opfordring fra ham at ændre kommunens logo. Fra Haderslev til Haderslev Kommune. Selv underskriver han sig som kommunalbestyrelsesmedlem.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe var delt. Nogle var ligeglade, andre fandt Mogens Rerups forslag for godt:

- Sprog skaber virkelighed. Thomas Fredsted kom med det udmærkede forslag, at det skulle hedde Haderslev Kommune i stedet for kun Haderslev. Betyder det, at jeg kommer fra Haderslev, nej jeg kommer fra Haderslev Kommune. Vi er ikke et byråd i en stor by. Jeg er kommunalbestyrelsesmedlem for hele kommunen, sagde Bo Morthorst Rasmussen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

SønderjyskE vinder sikkert: Foran med fem point i Final4-kapløbet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce