Annonce
Tønder

Navnet er Hempler - han ka' spille i templer

Hempler, Hempler, hvem er du? Du er sgu din egen. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Når et afbud blir til et godt tilbud

Tønder: Claus Hempler selv spøgte med, at han var med på et afbud, fordi en anden kunstner havde meldt fra.

Og det var rigtigt - og modigt - set af festivalledelsen at give Hempler et musikalsk wild card: kom og vis, hvad du kan!

Og efter at have oplevet så meget underspillet krukkethed til den tidligere hyldestkoncert i Telt 1 var det temmelig befriende at blive præsenteret for Hemplers aldeles ukrukkede elegance.

Publikum tog godt imod Hempler, der med sin og bandets velklædthed var et forfriskende pust på Tønder Festival. Dansk Herremoderåd ville have glædet sig.

Koncerten bestod stort set og i al enkelhed af en gennemspilning af numrene fra dette års udgivelse, "Kuffert fuld af mursten", og det gik rent ind hos et publikum, der både smådansede og på den gode måde gled ind i egne tanker.

Annonce

Han er sgu sin egen

Blandt publikum var der formentlig mange, der ikke havde hørt Claus Hempler give koncert før, og både i højre og venstre øre hørte denne anmelder sammenligninger med Leonhard Cohen og på hjemlig grund C. V. Jørgensen - og helt forkerte er disse sammenligninger ikke, men de er heller ikke helt fyldestgørende.

For som katten, der også soignerer sit ydre og bevæger sig med elegance, så er Hempler sgu sin egen.

Hempler har en fin humor, der skinner igennem, ikke mindst i det overraskende billedsprog og de mange finurlige rim, som når "Cohen" rimer på "tågen" og "Dreyer" på "plejer".

Alt det særlige, der gør, at Hemplers musik ikke bare kan være baggrundsmusik på radioen, fordi man bliver indfanget og betaget af den ekvilibristiske leg med ord og sætninger.

Forkynderen Hempler

Claus Hempler har tidligere udtalt, at han stærkt havde overvejet at blive præst og det mærkes også, at Hempler har meget på hjerte, som han gerne vil dele med den menighed, som et publikum kan sammenlignes med.

Så ja, Hempler kan godt spille i templer, hvor han bør blive taget vel imod med sine fortolkninger af den tid, vi lever i uden at det bliver fladt og forudsigeligt.

Ekstranummeret viste, hvor bredt Hemplers vokal rækker og konferencieren og publikum blev ved afslutningen enige om, at Hempler var velkommen en anden gang på Tønder Festival. Hørt!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce