Annonce
Nordtyskland

Nazi-beskyldninger vækker vild ballade

Parlamentsformand KLaus Schlie fra det konservative CDU mener, Doris von Sayn-Wittgenstein har afsløret sig selv som højreekstremist. Foto: Landtag/Holger Stöhrmann.
Den partiløse, højrefløjspolitiker Doris von Sayn-Wittgenstein bør øjeblikkeligt forlade den slesvig-holstenske landdag, efter hun har sammenlignet de etablerede partier med nazister, lyder det fra et stort set enigt parlament.
Annonce

KIEL: Fordømmelsen er total, efter det tidligere medlem af Alternative für Dutschland, Doris von Sayn-Wittgenstein har offentliggjort et fem minutter langt foredrag på Facebook. Det partiløse medlem af den slesvig-holstenske landdag beklager i sin enetale Tysklands kurs mod overvågningsstat og meningstyranni. Hvornår kommer de første genopdragelseslejre, spørger hun – og mere end antyder, at den slags planer kunne både det konservative CDU, De Grønne og Socialdemokratiet meget vel flirte med.

De etablerede partier er de nye nazister, mener hun.

Foreløbig har den socialdemokratiske gruppeformand i landdagen, Ralf Stegner, truet med at melde Doris von Sayn-Wittgenstein til politiet. Reaktionerne fra de øvrige repræsentanter i parlamentet er ligeså skarpe.

- Hun bør nedlægge sit mandag med øjeblikkelig virkning. Det kalder på en strafferetslig vurdering, når Doris von Sayn-Wittgenstein med sin modbydelig hetz, groteske konspirationsteorier og injurier afslører sig selv som højreekstremist, mener parlamentsformand Klaus Schlie fra CDU ifølge nyhedsbureauet DPA.

Indenrigsminister Hans Joachim Grote er aldeles enig. Doris von Sayn Wittgernstein hører ikke til i den slesvig-holstenske landdag, lyder hans dom.

Det kalder på en strafferetslig vurdering, når Doris von Sayn-Wittgenstein med sin modbydelig hetz, groteske konspirationsteorier og injurier afslører sig selv som højreekstremist.

Parlamentsformand Klaus Schlie, CDU.

Annonce

Blev smidt ud

Doris von Sayn-Wittgenstein blev oprindelig valgt til landdagen for det højrenationale Alternative für Deutschland, der besluttede at smide hende ud på grund af hendes kontakter til Tysklands ekstreme højrefløj.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce