Annonce
Sønderborg

NB dagen lukker og slukker for sæsonen

Nord-Als Boldklub inviterer til udvidet NB dag, hvor medlemmerne kan boltre sig i idrætscentret hele fredag eftermiddag. PR-foto

Nordals: Den traditionsrige NB dag finder i år sted fra fredag 14. juni til lørdag 15. juni, og her lejer Nord-Als Boldklub hele Nord-Als Idrætscenter.

Årets opgradering af NB dagen sker i anledning af klubbens 50 års jubilæum. Det betyder, at klubbens medlemmer kan benytte hallens faciliteter fra fredag eftermiddag, og om aftenen serveres der aftensmad og senere er der fælles overnatning i idrætscenterets haller. Lørdag morgen er der fælles morgenmad for alle - også dem som ikke har overnattet i idrætscentret.

Den mere officielle del af NB dagen starter lørdag formiddag og indeholder udlevering af medaljer og kåringer. Her vil alle ungdomshold på skift blive kaldt op på tribunen, blive præsenteret og hyldet. Efter kåringerne er der grillpølser til frokost, hvorefter man kan overvære klubbens førstehold som spiller kamp på stadion kl. 13.

NB dagen er klubbens sæsonafslutning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce