Annonce
Sport

NBA markerer Kobe Bryants død før, under og efter kampe

Usa Today Sports/Ritzau Scanpix
I forbindelse med søndagens NBA-kampe er basketball-legenden Kobe Bryants død blevet markeret.

Stemningen var tung, sørgelig og chokeret, da der natten til mandag dansk tid blev spillet kampe i den nordamerikanske basketliga NBA.

- Det var Kobe, som vi tænkte på. Han er i vores hjerter, det er en rigtig sørgelig dag, siger Portlands Damian Lillard ifølge AFP.

Kampene blev alle spillet i skyggen af nyheden om, at det amerikanske basketball-ikon Kobe Bryant og hans datter 13-årige datter, Gianna, var blandt de ni mennesker, som søndag omkom i forbindelse med et helikopterstyrt i byen Calabases vest for Los Angeles.

I alle kampene blev Kobe Bryants død markeret. Flere steder med et øjebliks stilhed inden kampstart.

Søndagens kampe åbnede ifølge Reuters med, at Memphis i kampen mod Phoenix holdte en 24 sekunders spilpause. Modstanderne fra Phoenix holdte herefter en otte sekunder lang spilpause.

Begge pauser var en hæder til Bryant, der i sin professionelle karriere spillede i trøje nummer 8 og 24.

Denne gestus blev senere gentaget i flere af søndagens andre kampe.

Dallas Mavericks meddelte, at den pensionerer trøje nummer 24 til ære for Bryant. Flere NBA-hold forventes at tage samme initiativ, skriver AFP.

Flere NBA-stjerner fortalte før og efter deres kampe, at de havde svært ved at betræde basketbanen, efter at de havde modtaget nyheden.

- Jeg ved ikke, hvor klar vi er til at spille denne kamp i aften.

- Det giver mig ondt i maven. Det er forstyrrende, lød det fra Portlands Damian Lillard ifølge AFP, før holdet slot Indiana med 139-129.

Han tilføjede, at holdets træner Terry Stotts havde opfordret spillerne til at gå ud på banen og hædre Bryant ved at spille igennem.

Også Clippers-træner Doc Rivers var berørt af situationen. Han havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han mødte pressen forud for sit holds kamp mod Orlando Magic.

- Vi er alle Lakers lige nu, sagde Rivers ifølge Reuters og omtalte sig selv som "heldig", for at have trænet en hold, der havde stået overfor Bryant.

Kobe Bryant spillede i hele sin karriere for Los Angeles Lakers, indtil han stoppede karrieren i 2016.

I løbet af sin 20-årige karriere, som begyndte i 1996, vandt Kobe Bryant fem NBA-mesterskaber. Han spillede 1346 kampe i NBA.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce