Annonce
Sydjylland

Nedbrud hos TDC: Lammer telefoner hos både sygehuse, brandvæsen og politi i Region Syddanmark

Foto: Michael Bager
Et nedbrud hos TDC er i øjeblikket skyld i, at telefonerne hos sygehuse i hele Region Syddanmark ikke virker.

Telefonerne på sygehuse i hele Region Syddanmark virker ikke i øjeblikket. Det skyldes et nedbrud hos TDC. Det skriver Region Syddanmark på Twitter.

På grund af nedbruddet kan man tirsdag aften ikke komme i telefonisk kontakt med hverken sygehuse eller lægevagter i hele Region Syddanmark.

Opfordringen lyder derfor, at man skal ringe 112 ved livstruende situationer. Hvis man skal i kontakt med lægevagten eller sygehus ved ikke-livstruende situationer skal man i stedet møde op på sygehuset eller hos lægevagten.

"1-1-2 virker, men skal kun bruges til akutte nødstilfælde. Andre patienter skal bare møde op på sygehuset," skriver Region Syddanmark i tweetet.

Annonce

Også telefonproblemer hos politiet

Hos Fyns Politi oplever man lignende problemer tirsdag aften.

"Vi oplever problemer med at ringe fra og modtage opkald på vores mobiltelefoner. Der er muligt tale om et landsdækkende problem. Men vi er selvfølgelig klar på 114", skriver Fyns Politi på Twitter.

Samme problemer oplever man hos Sydjyllands Politi.

"Vi oplever problemer med at ringe fra og modtage opkald på vores mobiltelefoner - det er angiveligt et landsdækkende problem. Men vi kan sagtens træffes via 114 og hvis det haster på 112,2 skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Også hos brandvæsenet er der tirsdag aften problemer med telefonnettet.

"Der kan i øjeblikket ikke ringes direkte til brandvæsnets hovednummer, men vi får alarmopgaverne direkte fra alarmcentralen / 112, og den forbindelse virker," skriver TrekantBrand på twitter tirsdag aften ved 19-20-tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce