Annonce
Sønderjyske Fodbold

Nederlag i første sommertest efter dårlig første halvleg

Nikola Mirkovic spillede sin formentlig sidste kamp i SønderjyskE-trøjen mod Silkeborg. Han diskede op med to gode redninger i anden halvleg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE tabte 3-1 til Silkeborg i første træningskamp i forsæsonen. Ti spillere blev skiftet i pausen.
Annonce

SønderjyskE: Så er SønderjyskE i gang.

22 spillere fik spilletid, da SønderjyskE fredag middag tabte 3-1 til Silkeborg i en træningskamp.

Her er, hvad vi observerede fra sidelinjen.

Tre målmænd var trukket i spilletrøje inden kampen. SønderjyskE havde på forhånd meldt ud, at Lawrence Thomas skulle spille første halvleg, mens enten Nikola Mirkovic eller Nicolai Flø skulle på banen i anden halvleg. Det endte med, at Mirkovic tog kassen efter pausen, og det var mere af nød end af lyst. SønderjyskE havde ikke fået svar på Fløs obligatoriske coronatest og dermed måtte han nøjes med at kigge på fra trætribunen.

Et manglende svar på en coronatest er ikke den fedeste baggrund for at få 45 minutters fodbold i fødder og hænder, men Mirkovic leverede en stærk præstation.

Den serbiske keeper, der har et år tilbage af sin kontrakt, har de seneste dage og uger fået flere vink med en vognstang om, at han godt kan finde en anden klub. Lawrence Thomas har fået trøje nummer 1, som Mirkovic havde i sidste sæson. Mirkovic spillede fredag i nummer 13. Ved præsentationen af Nicolai Flø sagde sportschef Hans Jørgen Haysen, at Mirkovic nu havde mulighed for at finde en anden klub. Hvis Mirkovic bliver i klubben, er han tredjevalg.

Annonce

Rodet første halvleg

Lawrence Thomas markerede sig i første halvleg mod Silkeborg med flere stærke redninger, og den 28-årige australier var en af SønderjyskE's bedste i de første 45 minutter.

Der skulle heller ikke så meget til. Det var en rodet forestilling, hvor alt for mange spillere ikke fandt deres positioner.

Blandt andre Mads Albæk og Alexander Bah fik reprimander af cheftræner Glen Riddersholm. Efter 20 minutter kaldte RiddersholmRilwan Hassan og tegnede og fortalte, hvad han ville have ham til at gøre. Imens rullede bolden videre på banen.

Thomas i målet håndterede Silkeborgs afslutninger fint og viftede bolden sikkert til side, når han ikke kunne holde den. Når der var brug for ham ved indlæg, boksede eller greb han sikkert.

Han kunne dog ikke gøre noget, da Mark Brink scorede et ægte drømmemål. Den tidligere EfB'er sendte et hult drøn gennem atletikstadionet, da han fra kanten af feltet helflugtede bolden op under overliggeren.

Lidt senere blev SønderjyskE's bagkæde spillet papirtynd. Rasmus Carstensen fandt med en flad bold Emil Holten foran mål, og han scorede let. Ingen af midterforsvarerne, Mads Winther, Marc Pedersen eller Patrick Banggaard, var i nærheden af at forhindre målet.

SønderjyskE burde have reduceret inden pausen, og Lawrence Thomas burde have fået en assist. Målmanden sparkede langt, og bolden fortsatte over Silkeborg-forsvarerne og lige ind i Peter Christiansens løbebane. Angriberen var flere meter foran sine modstandere og alene med målmanden, men brændte skammeligt.

Annonce

Kvalitet på venstre back

Netop Peter Christiansen var eneste genganger efter pausen.

Fra første minut sad SønderjyskE bedre på tingene. Det hele virkede bedre afstemt.

Victor Mpindi havde styr på den defensive midtbane, og offensivspilleren Roni Arabaci, der er på prøvetræning, markerede sig stærkt med masser af energi.

På venstre back udstrålede Marc Dal Hende lige præcis den kvalitet, han forventes at komme med. Han traf de rigtige beslutninger, og hans afleveringer var præcise. Man har ganske enkelt bare følelsen af, at han har styr på tingene.

Det var Dal Hende, der ti minutter inde i anden halvleg fandt Emil Frederiksen i feltet. Han tog et træk til venstre og chippede bolden over Silkeborg-keeperen.

Efter solid SønderjyskE-dominans i den første halve time af anden halvleg, var der pludselig brug for Mirkovic. Han havde to store redninger, men få minutter senere scorede Silkeborg alligevel til 3-1, efter at SønderjyskE havde givet gæsterne alt for meget plads til at spille sig igennem.

Annonce

En god følelse

Cheftræner Glen Riddersholm var ikke tilfreds med de første 45 minutter.

- Ud fra et taktisk perspektiv er jeg sindssygt utilfreds med første halvleg, fordi vi glemmer det, som vi ville have øvet, nemlig presspillet. Spillerne løb væk fra de positioner, de skulle have startet i. Det var rodet, sagde han efter kampen.

- I anden halvleg så vi, at småbitte detaljer kan ændre et udtryk. Vi havde rigtige positioner og spillede fremad. Vi fik set mange af de situationer, vi havde håbet på.

Trods en dårlig halvleg er cheftræneren glad for opstarten hidtil.

- En skuffende præstation i første halvleg skal ikke overskygge, at jeg står med en god følelse. Vi træner godt, der er god stemning og spillerne flytter sig. Jeg er grundlæggende optimistisk.

Kampen i tal

SønderjyskE - Silkeborg 1-3 (0-2)

0-1 Mark Brink (24.), 0-2 Emil Holten (33.), 1-2 Emil Frederiksen (55.), 1-3 Anders Dahl (80.)

SønderjyskE i første halvleg

Lawrence Thomas – Patrick Banggaard, Marc Pedersen, Mads Winther – Alexander Bah, Rasmus Vinderslev, Mads Albæk, Julius Eskesen, Johan Absalonsen – Rilwan Hassan, Peter Christiansen

SønderjyskE i anden halvleg

Nikola Mirkovic – Isak Olafsson, Stefan Gartenmann, Mads Steenberg – Jannick Liburd, Emil Frederiksen, Victor Mpindi, Roni Arabaci, Marc Dal Hende – Peter Christiansen, Haji Wright

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce