Annonce
SønderjyskE Ishockey

Nederlag i Rødovre: Så gik den ikke længere for SønderjyskE

SønderjyskE scorede tre gange i Rødovre, men det var kun nok til et enkelt point. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Effektivt power play kun nok til et enkelt point i Rødovre, der vandt i overtiden.

Det var så den foreløbige afslutning på stimen af flotte resultater for SønderjyskE.

Efter syv sejre i træk – inklusive de tre i Continental Cup og udekampen i Aalborg – tabte sønderjyderne 4-3 i Rødovre efter forlænget spilletid.

To power play-mål så ellers ud til at være nok til de tre point for gæsterne.

Med godt otte minutter tilbage stod der således 3-2 til SønderjyskE. Rødovre kom på 1-0 efter godt fem minutter, og vi skulle hen til fem minutter efter første pause, inden MacGragor Sharp fik udlignet – og så var det, at gæsterne i to sekvenser viste stor effektivitet i spillet fem mod fire.

Under to minutter efter udligningen scorede Phil Lane således til 2-1 efter kun 29 sekunder i overtal. Det blev endnu bedre godt to minutter før anden pause, da gæsterne kun havde spillet i power play i 18 sekunder, da Frederik Bjerrum gjorde det til 3-2 – Rødovre havde udlignet midt i anden periode.

3-2 holdt altså til godt syv et halvt minut før sidste fløjt, da Rødovre fik udlignet, og små tre minutter inden i den forlængede spilletid scorede hjemmeholdet så sejrsmålet til 4-3.

SønderjyskE spiller sin næste kamp tirsdag aften hjemme mod Frederikshavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce