Annonce
EfB

Nederlag til 1. divisionshold: Lars Olsens hold var alt for gavmildt

Esbjerg-træner Lars Olsen måtte tirsdag aften indkassere et nederlag på 4-3 i træningskampen mod Kolding IF fra 1. division, og koldingensernes sejr var der intet at indvende imod. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Et velspillende 1. divisionshold fra Kolding IF vandt 4-3 (2-2) i en tempofyldt og afvekslende træningskamp.

FODBOLD: Selvom det var den første af en stribe træningskampe og det primært handlede om at få kilometer i benene, passede det ikke EfB-cheftræner Lars Olsen, at hans hold tirsdag aften tabte 4-3 til Kolding IF fra den næstbedste række.

- Nej, nej, nej, udbrød han flere gange undervejs og slog derefter ud med armene.

Det begyndte ellers ret så fornuftigt for Olsen & Co., der kom foran 1-0 på en fin scoring efter et kvarters spil i en situation, hvor Yuri Yakovenko fikst fik driblet sig fri, og han sendte bolden ind foran mål, hvor Patrick Egelund bare skulle sætte indersiden på.

Syv minutter senere blev det 2-0. Pyry Soiri overløb simpelt hen hele Kolding IF-forsvaret og scorede sikkert. Det v ar virkelig en flot solopræstation, men derefter var det småt med oplivende EfB-momenter, og det var selvfølgelig primært derfor, at Lars Olsen var utilfreds.

EfB's hold faldt stille og roligt fra hinanden, og det udnyttede Kolding IF, som også virkelig spillede fint den sidste time af kampen - og det kastede ikke mindre end fire scoringer af sig mod et særdeles gavmildt superligahold, der var alt for let at overspille.

Jakob Kiilerich fik god hjælp af anfører Rune Nautrup til 1-2-målet mod et tøvende EfB-forsvar, hvor navnlig Viktor Tranberg havde ualmindelig svært ved at sætte sig igennem. Kolding-kaptajnen havde i hvert fald ikke skyggen af problemer med at vinde de indbyrdes nærkampe.

Det blev også 2-2 før pausen. Det var faktisk lidt af en klassescoring, hvor Rune Nautrup lagde bolden ud til Morten Ohlsen Hansen, og han sendte derefter en perfekt bold ind i fødderne på Denis Fazlagic. Jeppe Højbjerg i EfB-målet var chanceløs.

Begge hold skiftede stort set hele banden i halvlegen, og det slap Kolding IF klart bedst fra. André Jacquet Jepsen scorede til både 3-2 og 4-2. I forbindelse med 3-2-målet fik han dog god hjælp af en fuldstændig passiv Mathias Rosenørn i Esbjergs mål.

I den fase af kampen sad Kolding IF på det hele, og 1. divisionsholdet, der for første gang havde Morten Mølkjær på sidelinjen som cheftræner, og kunne snildt have lavet et mål eller to mere.

I slutfasen fik EfB dog hanket en smule op i sig selv. Adrian Petre fik reduceret til 3-4 tre minutter før tid, mens Jesper Lauridsen havde chancen for udligning i de sidste sekunder. Den bold kom dog ikke ind over stregen - og så løb Kolding IF altså med sejren i årets første træningskamp.

Og apropos Adrian Petre , så var der tirsdag en historie i flere rumænske medier om, at Steaua Bukarest angiveligt skulle have budt en halv million euro for ham.

- Det har jeg også læst, men mere ved jeg så til gengæld heller ikke, sagde EfB-sportschef Jimmi Nagel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce