Annonce
forside

Nederlag var også lidt positivt

SØNDERBORG: Trods weekendens kamp for Sønderborg VK endte i et nederlag, var kampen mod DHV Odense.2 ingen negativ oplevelse for holdet. For Sønderborg VK var det nemlig den kun anden kamp efter en længere pause, og selvom kampen blev spillet med et nedsat mandskab, præsterede holdet en god indsats og positiv stemning.

- Det var en velspillet kamp, men vi mangler lige de sidste kræfter fra de spillere, der ikke kunne komme med, siger træner Per Lachenmeier.

Selvom kampen endte med et nederlag, spillede Sønderborg VK nemlig sig frem til nogle gode chancer i både anden og tredje halvleg. Blandt andet i anden halvleg, hvor holdet havde hele fire sætbolde.

Det lykkedes dog DHV at kæmpe sig tilbage hver gang, og holdet fra Odense endte med at tage sejren i alle kampens tre sæt.

- Det var en svær opgave som forventet, men vi fik helt klart nogle ting, vi kan bruge fremad, siger træneren om nederlaget.

DHV Odense.2 - Sønderborg VK: 3-0

Volleyball, 2. Division, Damer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce