Annonce
Indland

Nedfalden køreledning spærrede kystbanetog

Tog på Kystbanen har onsdag holdt stille grundet nedfalden køreledning. Fra klokken 15 kører togene igen.

En køreledning faldt onsdag formiddag ned på Kystbanens strækning, hvilket stoppede togdriften i flere timer.

Kystbanen er linjen mellem Helsingør og Københavns Hovedbanegård.

Fra klokken 15 bliver togdriften genoptaget på linjen, så der resten af dagen vil afgå tog tre gange i timen. Det fortæller DSB's pressevagt.

- Togene vil resten af dagen stoppe ved alle stationerne mellem Københavns Hovedbanegård og Helsingør. Vi kører med 20-minutters-drift, siger pressevagten.

Ved normal drift kører der seks tog i timen på den pågældende strækning.

Indtil da vil der fortsat være togbusser. For nogles vedkommende har det været muligt at tage S-tog, og så har busser fragtet passagerer nordpå fra Klampenborg.

Det er Banedanmark, som har ansvaret for køreledninger. Banedanmark har siden onsdag formiddag arbejdet på at udbedre problemet.

Typisk tager det fem timer for Banedanmark at få løst det, når køreledninger falder ned, oplyser DSB's pressevagt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce