Annonce
Trekantområdet

Nedgravede affaldsbeholdere på vej i Øgaderne

På mandag begynder den omfattende områdefornyelse af Øgadekvarteret, og trafikken i kvarteret vil være påvirket af arbejdet. Ill.: Fredericia Kommune
Beboerne i Fredericias Øgadekvarter kan se frem til nye nedgravede affaldsbeholdere og opholdszoner i deres gade. Anlægsarbejdet begynder på mandag 18. marts.

Fredericia: Næste etape i den omfattende områdefornyelse af Øgadekvarteret begynder på mandag.

Turen er kommet til Falstersgade, Kongensstræde og Bjergegade, der får stationer med nedgravede affaldsbeholdere og opholdszoner med bænke og beplantning, så gaderne bliver hyggeligere at opholde sig i.

- Øgaderne har stort potentiale for at blive et område, man har lyst til at opholde sig i frem for at være transitgader til gågaden og stranden. Vi fjerner skraldet fra gaderne, ensretter trafikken, får styr på parkeringen, og laver opholdszoner. Jeg håber, vi kommer til at se mere liv i gaden, og at både borgere og beboere bliver glade for resultatet, siger formand for By- og Planudvalget, Steen Wrist Ørts i en pressemeddelelse.

Annonce

Løbende dialog

Det er beboerne selv, der har været med til at bestemme, hvordan gaderne kommer til at se ud.

- Vi har løbende haft en dialog med beboerne i området, så vi sikrer, at vi får skabt nogle uderum, de rent faktisk har lyst til at bruge. Blandt andet gør vi kvarteret grønnere. I de tre gader placerer vi 10 bænke med plantekasser omkring, og på gadehjørnerne sætter vi plantekummer, som beboerne har meldt sig til at passe og pleje, siger byplanarkitekt Susanne Aagaard fra Fredericia Kommune.

Gravearbejdet forventes at stå på frem til begyndelsen af juli. I den periode skal beboerne stille deres affald ud på gadehjørnerne på tømningsdagen, hvor det bliver hentet.

Trafikale ændringer

Trafikken i Øgadekvarteret vil være påvirket af arbejdet. Tidsplanen - der er foreløbig - kan ændre sig afhængigt vejret og andre omstændigheder, der ikke kan forudses.

I Falstersgade begynder arbejdet mandag 18. marts og varer 3-4 uger. I Bjergegade forventes arbejdet at begynde i uge 15 eller 16 og det står på i 6-7 uger.

I Kongensstræde forventes arbejdet at begynde i uge 21 eller 22 og det varer 6-7- uger.

Mens der arbejdes vil der være lukket for gennemkørende trafik i den gade, hvor der arbejdes. Derudover vil der være parkeringsforbud kl. 6.30–18 på hverdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce