Annonce
Aabenraa

Nedlagt asylcenter til salg: Flere købere har meldt sig

Uge Allegade 3 er en af de to bygninger, der er sat til salg. Grunden er på cirka 2350 kvadratmeter, mens der er 441 kvadratmeter bolig/erhvervsareal. Foto: Claus Thorsted
Der er kommet flere bud ind på kommunens tomme bygninger i Uge, hvor der senest var asylcenter. Økonomiudvalget skal nu vurdere, om der skal sælges.

Uge: Tre bygninger fik lov at stå, da Aabenraa Kommune i 2018 gik i gang med nedrivningen af det tidligere asylcenter i Uge.

De har én gang forgæves været forsøgt solgt, men nu lykkes det måske.

Forleden var der sidste frist for at byde på Uge Allegade 3 og 7-9 - enten enkeltvis eller samlet - og Ellen Kankelborg fra kommunens grundsalgskontor oplyser, at der er kommet flere bud ind.

Det præcise antal af bud holder kommunen dog for sig selv, men Ellen Kankelborg må fortælle så meget, at alle tilbud opfylder kravet om, at der sammen med en pris er udarbejdet en beskrivelse af, hvad køber har tænkt sig at anvende ejendommen til.

Derfor sendes de nu alle videre til vurdering i grundsalgsudvalget, der er et underudvalg af økonomiudvalget, som tomme, kommunale bygninger hører under.

I udvalget sidder borgmester Thomas Andresen (V), viceborgmester Ejler Schütt (DF), Erwin Andresen (SP), Karsten Meyer Olesen (S), Philip Tietje (V) og Jan Riber Jakobsen (K), og når de har behandlet sagen, forelægges den resten af økonomiudvalget.

Det er dog byrådet, der træffer den endelige beslutning om et salg.

Annonce
Der er godt med plads, hvis man køber Uge Allegade 7-9 - der er et grundareal på godt 11.000 kvadratmeter og 700 kvadratmeter bygninger. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce