Annonce
Læserbrev

Nedlagte regioner giver ikke flere hænder til sundhed

Læserbrev: Regeringens forslag til en sundhedsreform løser desværre ikke ret meget. Det hele går op i administrative omrokeringer, nedlæggelser af regionsråd, etablering af 21 nye sundhedsfællesskaber og masser af bøvl og bureaukrati. Og det er en skam. For der er brug for ekstra hænder i sundhedssektoren. Brug for at ligestille psykiske og somatiske sygdomme. Brug for flere praktiserende læger i landområder, og brug for at gøre noget ved den ulighed i sundhed, som er et stort og reelt problem.

Men løsningen er ikke at nedlægge regionerne og bruge årevis på at prøve at få nye konstruktioner op at stå i endnu et langvarigt reformhelvede. Løsningen er svære prioriteringer, flere penge, rekruttering af udenlandsk arbejdskraft og flere muskler til de regioner, som vi allerede har etableret, og som faktisk virker udmærket. Det er den vej, vi i stedet skal gå.

Annonce
Rune Christiansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce