Annonce
Sydjylland

Nedlukket i halvandet år: Nu kan diskoteksejer juble over genåbning

Nikolaj Jacobsen (i midten) og Martin Karas Christiansen (t.h.) ejer Crazy Daisy i Haderslev. Torsdag var der stor jubel over udsigten til at genåbne den 1. september. Arkivfoto: Kim Dahl Nielsen
1. september kan Danmarks diskoteker genåbne efter cirka halvandet års nedlukning. Den nyhed var torsdag stor og overvældende for Nikolaj Jacobsen, som er medejer af Crazy Daisy i Haderslev.

Genåbning: - Jeg stiller lige champagneflasken.

Nikolaj Jacobsen var en glad mand torsdag morgen. Han er medejer af et diskotek, som har været lukket ned i 15 måneder. Men nu er han også medejer af et diskotek, som snart kan få lov til at tænde lamperne over dansegulvet igen.

Natten til torsdag blev regeringen sammen med alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige og Kristendemokraterne enige om en genåbningsaftale, som blandt meget andet betyder, at diskoteker kan åbne igen den 1. september.

Annonce

Det fik torsdag morgen Nikolaj Jacobsen, som er medejer af Crazy Daisy i Haderslev, til i spontan glæde at skrive "champagne til morgenmad" på Facebook.

- Det er helt vildt jo. Det er svært lige at lande i. Jeg prøvede at holde mig vågen i nat, men jeg gik kold og vågnede til nyheden. Det er måske lidt skræmmende, at jeg ikke kunne holde mig vågen, når det nu er det, jeg skal til igen, siger han.

- Ej, man glemmer ikke, hvordan man fester - det ligger i vores natur. Men jeg skal da lige finde ud af, hvor alle stikkontakterne sidder igen og have fundet ud af, hvordan vores produkter smager, siger han.

Skal søge bevilling

Under den lange nedlukning har han blandt andet fået tiden til at gå med at arbejde på et opholdssted for unge, ligesom han sammen med diskotekets anden medejer har finpudset stedets koncepter og planlagt fester og events til efter genåbningen. Han mener med andre ord ikke, at der er undskyldninger for ikke at være klar den 1. september.

- Men det første, jeg tænkte, var faktisk, at vi skal have søgt en bevilling, for den 1. september er en onsdag, og vi har kun bevilling til torsdag, fredag og lørdag, siger Nikolaj Jacobsen.

Men inden da skal diskoteket have ansat nogle nye medarbejdere, for stort set alle stedets deltidsansatte har fundet sig nye jobs under coronaen. Selvom rigtig mange for tiden vælger at få arbejde på et teststed som poder, forventer han ikke, at det bliver nogen stor udfordring.

- Det at arbejde på et diskotek er meget socialt, og man får mange gode oplevelser, og det kan ikke sammenlignes med at være poder. Mange arbejder ved os, fordi de synes, at det er sjovt, og man kan også sagtens være både poder og arbejde her, siger Nikolaj Jacobsen.

Annonce

Tilfreds med aftalen

Selvom der altså fortsat er nogle måneder til 1. september, er han fint tilfreds med, at det er på denne dato og ikke eventuelt tidligere, at diskoteket kan slå dørene op.

- Der er et hav af restriktioner som mundbind og arealkrav, som skal falde bort, før det er aktuelt for os at genåbne, så det er faktisk en fin løsning. Forretningsmæssigt er det også bedre for mig at åbne til efteråret og ikke i juli til 26 grader.

Når Crazy Daisy i Haderslev og landets andre diskoteker åbner fra 1. september, vil det i begyndelsen fortsat være med krav om at fremvise coronapas.


Det er helt vildt jo. Det er svært lige at lande i. Jeg prøvede at holde mig vågen i nat, men jeg gik kold og vågnede til nyheden. Det er måske lidt skræmmende, at jeg ikke kunne holde mig vågen, når det nu er det, jeg skal til igen.

Nikolaj Jacobsen, medejer af Crazy Daisy i Haderslev


Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Slotsejer og arkitekt har bygget bro i Gram

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce