Annonce
Nordtyskland

Nedlukning bliver forlænget med strammere regler

Fra mandag er det kun tilladt at gå på indkøb eller benytte den kollektive trafik, hvis man er iførst mundbynd, der er godkendt til brug på operationsstuer.
Syd for grænsen bliver nedlukningen under epidemien forlænget til midten af februar. Reglerne bliver strammet med blandt andet krav om godkendte, medicinske masker.

KIEL: Efter forbundskansler Angela Merkel og delstaternes regeringschefer sent tirsdag blev enige om at forlænge nedlukningen af det tyske samfund under coronaepidemien og samtidig stramme reglerne, bakkede et stort flertal i den slesvig-holstenske landdag onsdag op om begge dele.

På det ekstraordinære møde krævede landdagen samtidig, at der skal lægges planer for strategien, når smittetallene igen når ned under faregrænsen. Det er også nødvendigt, hvis borgerne skal acceptere de fortsatte indskrænkninger af frihedsrettighederne.

- Panik er der ingen grund til. Men der er alle tænkelige grunde til at være ekstremt forsigtige, mente ministerpræsident Daniel Günther.

Annonce

Nødvendig stramning

Han advarede samtidig imod at overdrive forholdsreglerne.

- Vi skal være mådeholdne, sagde Daniel Günther og afviste i den forbindelse forslag om udgangsforbud.


Panik er der ingen grund til. Men der er alle tænkelige grunde til at være ekstremt forsigtige.

Ministerpræsident Daniel Günther.


Forbundsregeringen og delstaterne besluttede onsdag af forlænge lukningen af forretninger, restaurationer og fritidstilbud frem til foreløbig midten af februar. Også de strenge regler om begrænset kontakt med andre gælder fortsat. Skoler og daginstitutioner er ligeledes stort set lukkede.

Dagligvareforretninger, apoteker og materialister må stadig holde åbent.

Som noget nyt skal der fremover bæres godkendte, medicinske masser i den kollektive trafik samt i butikkerne. Stofmasker er ikke længere tilladt.

Annonce

Må arbejde hjemme

Samtidig skal langt flere end nu arbejde hjemmefra. Arbejdsgiverne er forpligtet til at tilbyde enhver hjemmearbejde i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre.

Beslutningerne gælder fra mandag. Baggrunden er de fortsat høje smittetal og muterede virusser, der formentlig er mere smitsomme end de hidtil kendte.

Privat og i det offentlige rum må medlemmer af en husstand kun mødes med en fremmed person. Her gælder der dog i Slesvig-Holsten en særregel, som betyder at børn indtil tre år ikke tæller med. Det er altså muligt for en forælder og flere småbørn at besøge for eksempel bedsteforældre.

Med blik på forholdene ved den dansk-tyske grænse anbefalede Daniel Günther ensartede regler på området i hele Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce