Annonce
Trekantområdet

Nedlukningen er forlænget og påvirker familierne – koncernchef roser forældrene i Fredericia

Der skal jongleres med en del flere bolde i børnefamilierne rundt omkring under coronanedlukningen. Alle skolebørn er hjemsendt, og hos familien Knudsen i Østerby har det både sine fordele og ulemper. Koncernchef i Fredericia Kommune forstår fuldt ud de pressede forældre, men har samtidig kun rosende ord til overs for familiernes håndtering af den ekstraordinære situation. Foto: Søren Gylling
For nu kan skolebørnene ikke komme tilbage på den skolebænk, de så godt kender og har undværet af flere omgange på grund af corona. Koncernchef i kommunen forstår de frustrerede forældre, men roser samtidig for, at de går til opgaven med krum hals.
Annonce

Fredericia: Når forældre afleverer deres børn i nødpasning på folkeskolerne i Fredericia eller afleverer de mindre i enten børnehave eller vuggestue, skal de holde to meters afstand, hvis afleveringen foregår udendørs, mens de skal have mundbind på, hvis de bevæger sig indendørs.

Skolebørn skal fortsætte med hjemmeundervisningen frem til og med uge fem, mens børnehave- og vuggestuebørn fortsat må komme i institution. Situationen er langtfra normal, og koncernchef for børn og unge Magnus Kudahl te Pas forstår godt de frustrerede forældre.

- Alle er trætte af situationen, og det kan jeg godt forstå. Det er ikke på nogen måde det bedste for vores børn, og selvom det er dejligt, at børnene savner skolen, så er turen hen til igen at kunne få lov til at gå i skole lang, siger koncernchefen.

Det er måske især familierne med hjemsendte skolebørn fra 0.-3. klasse, der er under et særligt pres. De årgange har nemlig ingen fjernundervisning online, som det er tilfældet med de ældre klasser.

Annonce

Pressede familier

Den sociale kontakt med kammeraterne ligger derfor på et minimum, og situationen stiller store krav til forældre, som i mange tilfælde samtidig skal passe et fuldtidsarbejde. Der skal mere styring til, når elever på de mindre klassetrin skal undervises hjemme, og graden af selvkørsel er for de fleste en del lavere, end det er tilfældet for de ældre elever.

- Vi får også tilbagemeldinger fra forældre til elever i de mindre klasser om, at vi skal stoppe informationsflowet, fordi de simpelthen ikke har tid til mere. Forældrene er pressede i det her, fordi de selv skal passe deres job, og for de mindre børn skal der en større rammesætning til. Det er en udfordring for familien, og vi har simpelthen ikke setuppet til at køre onlineundervisning for de små klasser, lyder det fra Magnus Kudahl te Pas.

Annonce

Et reelt behov

12 procent set hen over en uge på klassetrinnene 0.-3. klasse er i nødpasning i Fredericia Kommune, mens der løbende er samtaler, gåture eller tilbud om fremmøde i skolerne for de mest sårbare og udsatte elever.

Set i forhold til den første nedlukning i foråret 2020 er der denne gang væsentlig flere i nødpasning. På eksempelvis Kirstinebjergskolen er der under denne nedlukning omkring 100 elever i nødpasning, mens niveauet i foråret sidste år lå på 25-30 elever, da der var flest.


Alle er trætte af situationen, og det kan jeg godt forstå. Det er ikke på nogen måde det bedste for vores børn, og selvom det er dejligt, at børnene savner skolen, så er turen hen til igen at kunne få lov til at gå i skole lang.

Magnus Kudahl te Pas, koncernchef, børn og unge


Ifølge Magnus Kudahl te Pas er der overordnet tre til fire børn i hver daginstitution, der holdes hjemme.

- Jeg tænker vitterligt, at forældrene har behov for at sende børnene af sted. Der er en anden forstyrrelse gennem dagen, hvis man også skal forsøge at passe sit arbejde online, siger koncernchefen.

Allerede nu bliver de første linjer i drejebogen for en oplukning skrevet på kommunen. Hvornår sådan en kommer til at ske, og i hvilken ramme det er på nuværende tidspunkt.

Annonce

Dialog og frustration

Selvom genåbningen bliver en proces, der er prøvet før, så håber koncernchefen alligevel på, at retningslinjerne for en fremtidig genåbning kommer til at ligne dem, der er set tidligere.

- Det kan eksempelvis være, at årgange møder ind forskudt, at forældre afleverer på forskellige tidspunkter og ad forskellige indgange. Kigger jeg ind i krystalkuglen, så tror jeg ikke, vi kommer til at se en hård oplukning, hvor alt er som det plejer, spår Magnus Kudahl te Pas.

Indtil nye meldinger kommer fra nationalt hold, må forældrene holde ekstra ud. Fra koncernchefens side lyder der ros til forældrene for at ”gå til opgaven med krum hals”. Han fortæller, at nogle af reaktionerne fra forældre har været frustration over de mange og løbende meldinger.

- Der har været gode dialoger og en god tone rundt omkring, og jeg vil gerne rose forældrene for at have taget imod de her opgaver med mod. De har ydet en stor indsats for, at vi kan komme igennem det her, og selvom nogen synes, der er for meget info, mens andre efterspørger mere, så må vi bare sige, at vi er forpligtede til at informere. Så det er svært at ramme alle, siger Magnus Kudahl te Pas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce