Annonce
Sport

Nedrykningsfaren trumfede æren

Morten Maindal Nielsen spillede sin sidste kamp for Ribe Boldklub, da ripenserne tabte til Kolding Boldklub. Maindal forventes at være den eneste spiller, som Ribe siger farvel til i løbet af sommerpausen. Foto: Lars Johansen.
Ribe Boldklub indkasserede et 3-2 nederlag til Kolding Boldklub, da forårssæsonen blev rundet af på Frøs Arena i Ribe.

Ribe: Sæsonens sidste kamp på Frøs Arena i Ribe var et opgør mellem det at slutte af med en sejr og ære kontra tre vigtige point i bestræbelserne på at undgå en playoffkamp om nedrykning.

Her vandt frygten for nedrykning, da gæsterne fra Kolding Boldklub løb med en 3-2 sejr over Ribe.

Sæsonens sidste kamp viste et Ribe-hold, der på flere områder var klar til sommerferie. Et intenst program, en tæt pulje og flere skader i truppen havde sat sine spor. Og det var at se i sæsonafslutningen.

Ripenserne var ellers tæt på at stjæle sejren, da Anders Hostrup med 18 minutter tilbage af kampen bragte Ribe foran med 2-1 på et straffespark.

Straffesparket var kommet, da en Kolding-spiller havde hånden på bolden i forsøget på at stoppe Tobias Ehmsen.

Netop denne situation satte senere gang i tilskuerne, da Ribes Mikkel Dahlmann otte minutter senere fik et gult kort for hånd på bolden - noget som Kolding-spilleren ikke havde fået.

Kolding udlignede i den efterfølgende overtalsperiode, inden de gjorde det til 2-3 i det 89. minut, hvor ripenserne var to mand i undertal.

Annonce

Godkendt sæson

Selvom pointrekorden fra sidste sæson ikke blev slået, så er ripenserne godt tilfredse med sæsonen - også selvom det blev til et nederlag i sæsonafslutningen.

- Jeg synes, at vi sluttede lidt umodent af og traf et par uheldige beslutninger. Desværre var vi gået på sommerferie. Set over hele sæsonen er jeg ganske tilfreds med tredjepladsen i en af de tætteste serie 1-puljer, som jeg har oplevet. Jeg er lidt træt af, at vi ikke slog pointrekorden. Det må vi gøre i den kommende sæson, siger Ribe-træner Kristian Bendixen.

Ribe Boldklub - Kolding Boldklub 2-3 (1-1).

Fodbold, serie 1.

Mål: 1-0 Nikolaj Ibsen (21.), 1-1 Pete Madsen (24.), 2-1 Anders Hostrup, str. (72.), 2-2 Frederik Lykkebo (86.), 2-3 Jesper Iversen (89.).

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce