Annonce
Sport

Nedrykningsspillet sat i gang

38-årige Benny Elvis Schnor Hansen er stor fodboldfan er stor fodboldfan og initiativtager til fanklubben "Den hvide drager". Foto: Hans Christian Gabelgaard
FC Sydvest 05 tager påskemandag for alvor hul på overlevelseskampen i 2. division. Avarta kommer på besøg i Bankparken, hvor FC Sydvests nystiftede fanklub for første gang er officielt med på lægterne

TØNDER: Påsken er af mange brugt til at finde og samle påskeæg. For FC Sydvest handler påsken om at samle point på fodboldbanen. Allerhelst tre af slagsen.

Mandag den 22. april danner Bankparken atter rammen om første af i alt 11 runder i nedrykningsspillet, hvor det for FC Sydvest gælder om at sikre sig overlevelse i rækken. Modsander er Rødvore-klubben Avarta.

FC Sydvest spillede sidste weekend imod Ringkøbing som sikrede sig videre avancement til oprykningsspillet i 2. divisionen. FC Sydvest fik her ét point, som var nok til at de kunne tage ottende pladsen i nedrykningsspillet.

Avarta har til starten af nedrykningsspillet taget 24 point med over. Det vil sige, at der er fem points forskel på de to hold inden kampen fløjtes op i Tønder.

Annonce
FC Sydvests hjemmebane skal igen i brug mandag d. 22. april, da Avarta kommer på besøg i nedrykningsspillets første opgør. Arkivfoto: Flemming Andersen

De hvide drager

Her får FC Sydvest både på og uden for banen for første gang opbakning af den officielle fanklub, der med den 38-årige Benny Elvis Schnor Hansen som initiativtager blev stiftet sidste weekend. I forlængelse af stiftelsen har klubben, der er døbt "De hvide drager" foreløbig fået 12 medlemmer.

Mandagens kamp i Bankparken bliver fløjtet i gang kl. 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce