Annonce
Læserbrev

Nedskæring ved private pasningsordninger

Annonce

Læserbrev: Kolding Kommune skærer først i åbningstiderne for offentlige institutioner, nu skærer de 30 % af tilskuddet som et straks indgreb ved de private børnepassere. Dette er et angreb på de selvstændige private børnepassere, der hver dag ligger deres hjem, tid og passion i at passe vores børn. Kommunen betaler i forvejen ikke for at disse selvstændige børnepassere tager kurser, eller gæstedagpleje under ferie eller sygdom. Administrationsmæssigt er det derfor det billigste alternativ for kommunen.

For forældrene kunne dette være alternativet til de dårligere kommunale åbningstider, men som nu vil blive betragteligt dyrere for forældrene. De private børnepassere ønsker formentlig ikke at have en kæmpe lønnedgang, men for at forblive konkurrencedygtige kan de heller ikke bare smide de 30 % over på forældrene. Så hvor stor lønnedgangen reelt bliver er svær at sige. Men taberne er i sidste ende både den private børnepasser og forældrene.

Hvilke andre erhverv vil finde sig i en 30 %-reduktion i løn?

Hvilke andre erhverv vil finde sig i en straks reduktion? Det er ikke noget, der sker om et år eller som disse selvstændige private børnepassere kan nå at forberede sig på. Det er sket, og det er sket nu.

Jeg har personligt et af de 300 børn, der i dag bliver passet privat. Ikke på grund af prisen, ikke på grund af de kommunale rammer, men på grund af den private dagplejer er passioneret, kærlig og god for min dreng.

Casper Ørndrup Wulff. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce