Annonce
Debat

Nedskæringer på gymnasier skal helt væk

Annonce

Læserbrev: Uddannelse er vores vigtigste råstof. I vores del af landet har vi et efterslæb på uddannelse, og regeringens årlige 2 procents nedskæringer er meget kritisk for vores uddannelsesinstitutioner.

Nu lægger man så op til at give en pose penge - 500.000 kr. om året 2019 - 2022 til enkelte gymnasier i Vejen og Grindsted, samtidig med at man i øvrigt viderefører grønthøsterbesparelserne. Derfor vil resultatet stadig være nedskæringer på alle gymnasier og dermed færre penge til at sikre en god undervisning.

Og det er ikke småpenge, vi taler om. På flere lokale gymnasier er der skåret flere millioner kroner fra 2015 - 2018.

Besparelserne udgør en særlig trussel mod gymnasierne uden for de store byer, og jeg er meget tilfreds med, at Socialdemokratiet går til valg på at fjerne besparelserne.

Vi skal også se på, hvordan vi kan omlægge taxametersystemet, så det i højere grad tilgodeser de gymnasier i landdistrikterne, som i dag er pressede på økonomien.

Ungdomsuddannelserne har stor betydning for vores lokalområde. Det gælder både, når vi taler om nærhed og betydningen af, at vores unge ikke skal have langt til deres uddannelse, men også når det handler om bosætning i en attraktiv kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce