Annonce
Sønderjyske HH

Nedtur for SønderjyskE: Ligarival stjæler profil før kontraktudløb

Christian Jensen er tabt for SønderjyskE. Arkivfoto: Ole Nielsen
SønderjyskE har to kandidater som favorit til at afløse Christian Jensen, efter højrefløjen har udnyttet en klausul i sin kontrakt til at skifte til TTH Holstebro.

SØNDERJYSKE: Først Aaron Mensing. Nu Christian Jensen.

SønderjyskE må efter denne sæson slippe to af sine profiler til ligarivalerne fra TTH Holstebro, der dermed sætter en tyk streg under, at SønderjyskE stadig er et godt stykke fra at udfordre hierarkiet i dansk håndbold. Jensen har udnyttet en klausul i sin kontrakt og forlader sønderjyderne et år før kontraktudløb.

- Jeg er ked af, at Christian Jensen stopper, for jeg synes, han har været gennem en rigtig god udvikling i SønderjyskE. Det er bare lidt en del af gamet, at han har fået nogle muligheder, og der er SønderjyskE som alle andre klubber en del af fødekæden, siger sportsdirektør Simon Lindhardt.

- Du og jeg er jo ikke inde i TTH Holstebros økonomi og ved ikke, hvad Christian har fået tilbudt deroppe, og hvad de har af ambitioner. Med det hold de har nu og får stykket sammen i fremtiden, så synes jeg, det ligner et hold med rigtig store ambitioner, men også med større armkræfter, end vi kan præstere lige nu. Jeg havde da hellere set, at han tog til udlandet, så vi ikke skulle møde ham, men jeg synes, det er en af de store klubber, siger han om den vestjyske klub, der overtager Christian Jensen på en treårig kontrakt.

Annonce

Mere irriteret over Mensing

Er du ikke irriteret over, at det er en klub, som i over tid gerne vil bide skeer med, der snupper Christian Jensen?

- Jeg er ikke mere irriteret her, end jeg var med Aaron Mensing. Sådan er det. Vi må acceptere, at sådan som landet er lige nu, så har Holstebro en anden økonomi, end vi har, og vi må anerkende, at lige her og nu anses TTH Holstebro som et skridt op, siger Lindhardt.

- Så har jeg da en forhåbning om, at vi med tiden kan komme op og bide dem lidt i haserne, og det håber jeg da også, at byen og SønderjyskE har.

Sportsdirektøren har endnu ikke en afløser for klubbens faste højrefløj på plads.

- Jeg vil da godt sige, at jeg har møder i kalenderen sammen med Kasper (cheftræner Christensen, red.) for at tale lidt med alternativerne, siger Lindhardt.

- Der er heldigvis rigtig mange gode højrefløje i øjeblikket, tilføjer han.

Sportsdirektøren forventer at have en aftale på plads med en af to topkandidater inden længe.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce