Annonce
Sønderjyske HH

Nedtur for SønderjyskE: Ligarival stjæler profil før kontraktudløb

Christian Jensen er tabt for SønderjyskE. Arkivfoto: Ole Nielsen
SønderjyskE har to kandidater som favorit til at afløse Christian Jensen, efter højrefløjen har udnyttet en klausul i sin kontrakt til at skifte til TTH Holstebro.

SØNDERJYSKE: Først Aaron Mensing. Nu Christian Jensen.

SønderjyskE må efter denne sæson slippe to af sine profiler til ligarivalerne fra TTH Holstebro, der dermed sætter en tyk streg under, at SønderjyskE stadig er et godt stykke fra at udfordre hierarkiet i dansk håndbold. Jensen har udnyttet en klausul i sin kontrakt og forlader sønderjyderne et år før kontraktudløb.

- Jeg er ked af, at Christian Jensen stopper, for jeg synes, han har været gennem en rigtig god udvikling i SønderjyskE. Det er bare lidt en del af gamet, at han har fået nogle muligheder, og der er SønderjyskE som alle andre klubber en del af fødekæden, siger sportsdirektør Simon Lindhardt.

- Du og jeg er jo ikke inde i TTH Holstebros økonomi og ved ikke, hvad Christian har fået tilbudt deroppe, og hvad de har af ambitioner. Med det hold de har nu og får stykket sammen i fremtiden, så synes jeg, det ligner et hold med rigtig store ambitioner, men også med større armkræfter, end vi kan præstere lige nu. Jeg havde da hellere set, at han tog til udlandet, så vi ikke skulle møde ham, men jeg synes, det er en af de store klubber, siger han om den vestjyske klub, der overtager Christian Jensen på en treårig kontrakt.

Annonce

Mere irriteret over Mensing

Er du ikke irriteret over, at det er en klub, som i over tid gerne vil bide skeer med, der snupper Christian Jensen?

- Jeg er ikke mere irriteret her, end jeg var med Aaron Mensing. Sådan er det. Vi må acceptere, at sådan som landet er lige nu, så har Holstebro en anden økonomi, end vi har, og vi må anerkende, at lige her og nu anses TTH Holstebro som et skridt op, siger Lindhardt.

- Så har jeg da en forhåbning om, at vi med tiden kan komme op og bide dem lidt i haserne, og det håber jeg da også, at byen og SønderjyskE har.

Sportsdirektøren har endnu ikke en afløser for klubbens faste højrefløj på plads.

- Jeg vil da godt sige, at jeg har møder i kalenderen sammen med Kasper (cheftræner Christensen, red.) for at tale lidt med alternativerne, siger Lindhardt.

- Der er heldigvis rigtig mange gode højrefløje i øjeblikket, tilføjer han.

Sportsdirektøren forventer at have en aftale på plads med en af to topkandidater inden længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce