Annonce
Tønder

Nedtur: TM Tønder tabte herrefight på hjemmebanen

TM Tønder kæmpede hårdt i hjemmekampen mod oprykkerne fra HC Midtjylland. Men lige lidt hjalp det. Holdet fra Tønder tabte med ét mål. Her er det hjemmeholdets Alexander Hansen, der kæmper sig igennem.Foto: FLemming Andersen
Et tændt og oplagt TM Tønder-hold tog mod oprykkerne fra HC Midtjylland hjemme i Tønder hal 2. Kampen blev intens med masser af herrefight og gnist, men TM Tønder måtte se sig slået, efter at HC Midtjylland scorede i kampens døende sekunder.

Tønder: Det så længe rigtig, rigtig godt ud.

Alligevel endte det trist for TM Tønder, da de søndag eftermiddag tog mod oprykkerne fra HC Midtjylland hjemme i Tønder hal 2 i herrehåndboldens 1. division.

438 entusiastiske publikummer kunne ellers glæde sig over et heroisk kæmpende TM Tønder-hold, der viste vilje og gejst, og som arbejdede hårdt for hver eneste bold. Også på bænken fornemmede man gnisten var tilbage, og i det hele taget havde man en god fornemmelse gennem det meste af kampen.

Bevares, de to hold fulgtes ad det meste af kampen, men et indhop af målmand Henk Meyer gav TM Tønder lidt ekstra luft, og det lykkedes endda TMT at gå til pausen med en føring på to mål, 14-12. Godt nok blev Jimmi Elmgaard skadet midt i første halvleg, men TM Tønder-holdet rykkede tættere sammen, og trods Elmgaards exit, stod forsvaret godt.

Annonce
Men det gik bare ikke vores vej til sidst, og sådan er det i håndbold.

Torben Sørensen, cheftræner TM Tønder

Gylden mulighed spildes

Det gode spil og gejsten fortsatte hos TMT i anden halvleg, hvor hjemmeholdet på et tidspunkt tidligt i halvlegen øgede føringen til tre mål, og frustrationerne begyndte at brede sig hos udeholdet. Men TM Tønder formåede ikke at snøre sækken om kampen, og oprykkerne fra HC Midtjylland, der har fået en god start på sæsonen, er vant til at vinde kampe, og de kæmpede sig tilbage. I det attende minut får HC Midtjylland udlignet til 19-19.

Efterfølgende må TM Tønders Timmi Ejmar udgå, formentlig med en brækket næse, efter en uheldig forsvarsaktion, så TM Tønder bliver endnu tyndere besat på bænken.

Herefter skiftes holdene til at score, og ved stillingen 24-24 et par minutter før tid, får TM Tønder den gyldne mulighed for at trække sejren hjem. Gæsterne fra HC Midtjylland får udvist Andreas Sommer i to minutter, og TM Tønder kan spille i overtal. Thomas Clausen brænder dog fra fløjen, og gæsterne scorer efterfølgende. Alexander Hansen får udlignet for TMT, og med 17 sekunder igen på haluret, tager HC Midtjylland timeout.

Taktikken bliver godt sat op, og gæsterne scorer sejrsmålet til 25-26 et par sekunder før tid.

Ærgerlig træner

Cheftræner for TM Tønder, Torben Sørensen, var forståeligt nok ærgerlig over det snævre nederlag efter kampen.

- Jeg synes, vi må kæmpe lidt med det hele i dag. Vi får to mand på skadestuen, og Andreas (Damgaard red.) sidder med en kæmpe bule i panden. Så vi blev nok ramt lidt på bredden i anden halvleg, sigerTorben Sørensen.

Han konstaterer, at sejren var indenfor rækkevidde, men at forsvarspillet blev lidt ramt i anden halvleg.

- Jeg synes egentlig, vi spiller godt i perioder, men vi får bare for lidt ud af det. Og så bliver vi pumpet i forsvaret, og giver målmanden nogle svære arbejdsbetingelser i anden halvleg. Henk (Meyer red.) kommer ind og gør en forskel i første halvleg, og Felix (Kasch red.) har en god dag. Men det gik bare ikke vores vej til sidst, og sådan er det i håndbold. Vi må arbejde videre med at få tingene til at gå vores vej, siger Torben Sørensen.

Kampen i tal

Herrehåndbold 1. division: TM Tønder - HC Midtjylland 25-26 (14-12)

Målscorere TM Tønder: Felix Kasch 9, Casper Rahr Madsen 3, Jimmi Elmgaard 3, Alexander Hansen 2, Thomas Schultz Clausen 2, Benjamin Holm 2, Andreas Damgaard 2, Lasse Nikolajsen 1, Jacob Lyck 1.

HC Midtjylland: Sebastian Wistoft Jensen 8.

Udvisninger:

TM Tønder 4x2 min. HC Midtjylland 4x2 min.

TM Tønder spiller næste kamp søndag den 15. september kl. 18.30 på udebane mod HEI Skæring.

Der blev gået til vaflerne, hvilket tydeligt ses på Jeppe Jonassons iturevne trøje. Han måtte afløse Jimmi Elmgaard på stregen, da Elmgaard måtte udgå med en skade.Foto: Flemming Hansen
Hjemmeholdets Felix Kasch var flyvende, og scorede ni mål i kampen. Desværre var det ikke nok til en hjemmesejr.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce