Annonce
Tønder

Nedtur: TM Tønder tabte herrefight på hjemmebanen

TM Tønder kæmpede hårdt i hjemmekampen mod oprykkerne fra HC Midtjylland. Men lige lidt hjalp det. Holdet fra Tønder tabte med ét mål. Her er det hjemmeholdets Alexander Hansen, der kæmper sig igennem.Foto: FLemming Andersen
Et tændt og oplagt TM Tønder-hold tog mod oprykkerne fra HC Midtjylland hjemme i Tønder hal 2. Kampen blev intens med masser af herrefight og gnist, men TM Tønder måtte se sig slået, efter at HC Midtjylland scorede i kampens døende sekunder.

Tønder: Det så længe rigtig, rigtig godt ud.

Alligevel endte det trist for TM Tønder, da de søndag eftermiddag tog mod oprykkerne fra HC Midtjylland hjemme i Tønder hal 2 i herrehåndboldens 1. division.

438 entusiastiske publikummer kunne ellers glæde sig over et heroisk kæmpende TM Tønder-hold, der viste vilje og gejst, og som arbejdede hårdt for hver eneste bold. Også på bænken fornemmede man gnisten var tilbage, og i det hele taget havde man en god fornemmelse gennem det meste af kampen.

Bevares, de to hold fulgtes ad det meste af kampen, men et indhop af målmand Henk Meyer gav TM Tønder lidt ekstra luft, og det lykkedes endda TMT at gå til pausen med en føring på to mål, 14-12. Godt nok blev Jimmi Elmgaard skadet midt i første halvleg, men TM Tønder-holdet rykkede tættere sammen, og trods Elmgaards exit, stod forsvaret godt.

Annonce
Men det gik bare ikke vores vej til sidst, og sådan er det i håndbold.

Torben Sørensen, cheftræner TM Tønder

Gylden mulighed spildes

Det gode spil og gejsten fortsatte hos TMT i anden halvleg, hvor hjemmeholdet på et tidspunkt tidligt i halvlegen øgede føringen til tre mål, og frustrationerne begyndte at brede sig hos udeholdet. Men TM Tønder formåede ikke at snøre sækken om kampen, og oprykkerne fra HC Midtjylland, der har fået en god start på sæsonen, er vant til at vinde kampe, og de kæmpede sig tilbage. I det attende minut får HC Midtjylland udlignet til 19-19.

Efterfølgende må TM Tønders Timmi Ejmar udgå, formentlig med en brækket næse, efter en uheldig forsvarsaktion, så TM Tønder bliver endnu tyndere besat på bænken.

Herefter skiftes holdene til at score, og ved stillingen 24-24 et par minutter før tid, får TM Tønder den gyldne mulighed for at trække sejren hjem. Gæsterne fra HC Midtjylland får udvist Andreas Sommer i to minutter, og TM Tønder kan spille i overtal. Thomas Clausen brænder dog fra fløjen, og gæsterne scorer efterfølgende. Alexander Hansen får udlignet for TMT, og med 17 sekunder igen på haluret, tager HC Midtjylland timeout.

Taktikken bliver godt sat op, og gæsterne scorer sejrsmålet til 25-26 et par sekunder før tid.

Ærgerlig træner

Cheftræner for TM Tønder, Torben Sørensen, var forståeligt nok ærgerlig over det snævre nederlag efter kampen.

- Jeg synes, vi må kæmpe lidt med det hele i dag. Vi får to mand på skadestuen, og Andreas (Damgaard red.) sidder med en kæmpe bule i panden. Så vi blev nok ramt lidt på bredden i anden halvleg, sigerTorben Sørensen.

Han konstaterer, at sejren var indenfor rækkevidde, men at forsvarspillet blev lidt ramt i anden halvleg.

- Jeg synes egentlig, vi spiller godt i perioder, men vi får bare for lidt ud af det. Og så bliver vi pumpet i forsvaret, og giver målmanden nogle svære arbejdsbetingelser i anden halvleg. Henk (Meyer red.) kommer ind og gør en forskel i første halvleg, og Felix (Kasch red.) har en god dag. Men det gik bare ikke vores vej til sidst, og sådan er det i håndbold. Vi må arbejde videre med at få tingene til at gå vores vej, siger Torben Sørensen.

Kampen i tal

Herrehåndbold 1. division: TM Tønder - HC Midtjylland 25-26 (14-12)

Målscorere TM Tønder: Felix Kasch 9, Casper Rahr Madsen 3, Jimmi Elmgaard 3, Alexander Hansen 2, Thomas Schultz Clausen 2, Benjamin Holm 2, Andreas Damgaard 2, Lasse Nikolajsen 1, Jacob Lyck 1.

HC Midtjylland: Sebastian Wistoft Jensen 8.

Udvisninger:

TM Tønder 4x2 min. HC Midtjylland 4x2 min.

TM Tønder spiller næste kamp søndag den 15. september kl. 18.30 på udebane mod HEI Skæring.

Der blev gået til vaflerne, hvilket tydeligt ses på Jeppe Jonassons iturevne trøje. Han måtte afløse Jimmi Elmgaard på stregen, da Elmgaard måtte udgå med en skade.Foto: Flemming Hansen
Hjemmeholdets Felix Kasch var flyvende, og scorede ni mål i kampen. Desværre var det ikke nok til en hjemmesejr.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
TM Tønder tabte med ét mål på hjemmebane mod oprykkerne fra HC Midtjylland.Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce