Annonce
Sønderborg

Nedtur er slut: Boligsalget går frem på Nordals

Ejendomsmægler Ole Bredgaard glæder sig over, at boligsalget på Nordals er i fremgang efter mange drøje år. Foto: Timo Battefeld
Efter en række rigtig drøje år går det meget bedre med boligmarkedet på Nordals. Ejendomsmægler forventer endnu bedre tider.
Annonce

Guderup: Ejendomsmægler Ole Bredgaard er kendt som en smilende mand. Alligevel har humøret fået endnu et nøk opad. For efter flere svære år er boligmarkedet på hjemmebanen Nordals nu i klar bedring.

- Det seneste år tid har jeg virkelig mærket, der sker noget. Det ser virkelig positivt ud efterhånden, siger Ole Bredgaard, der blev indehaver af Nybolig i Guderup i 2011, da finanskrisen for alvor ramte boligmarkedet og fik salget næsten til at gå i stå.

Mens det meste af Sønderborg Kommune forlængst er i bedring, har det taget længere tid på Nordals. I 2016 var der 106 bolighandler, men det er nu vokset til 148 sidste år, viser tal fra Boliga.

- Der kommet en mere positiv holdning til Nordals, som giver flere købere udefra. Køberne får meget mere for pengene her end for eksempel i Sønderborg, men man flytter ikke kun til et sted, fordi der er billigt. Det skal være andet at byde på. Det synes jeg også, vi har her på Nordals, forklarer Ole Bredgaard og nævner natur, indkøb, job og skoler.

Boligsalget i hele kommunen

Få her et overblik over, hvordan det i 2019 er gået for boligsalget i hele kommunen. Tallet dækker over salg af huse, rækkehuse, lejligheder, sommer- og fritidshuse samt landejendomme. I parentes er solgte boliger i 2018 og 2017:

Sønderborg: 348 (413/369)

Nordborg: 148 (139/138)

Augustenborg: 60 (81/84)

Sydals: 167 (163/177)

Gråsten: 97 (128/106)

Broager: 87 (69/85)

Egernsund: 33 (24/32)

Kilde: Boliga 27/1-2020

Annonce

Banker medskyldig i nedtur

Massefyringer på Danfoss og Linak plus anden negativ omtale af Nordals var medvirkende til, at priserne raslede ned for små ti år siden, samt boligerne tog længere og længere tid at sælge. Medvirkende til nedgangen var ifølge Ole Bredgaard også, at bankerne ikke ville låne penge eller satte ekstraordinære høje krav til de mennesker, der ville bosætte sig på Nordals.

Han oplevede blandt andet, at et par fik nej af deres bank til at købe et 700.000 kroners hus på Nordals. Kort efter hørte ejendomsmægleren, at selv samme par havde fået grønt lys til at bruge to millioner kroner på købet af et hus i Sønderborg. Det forargede Ole Bredgaard så meget, at kontaktede deres bank for et svar, som han dog aldrig fik.

- Det var ikke retfærdigt, at Nordals skulle straffes så hårdt. Både købere og sælgere blev ofre. Nu oplever vi heldigvis ikke så ofte, at der sker. Flere og flere banker skeller ikke længere til postnummeret men derimod købernes reele økonomi, som det skal være.

Annonce

Stor tro på fremtiden

Det er også tyskere, hollændere samt et enkelt norsk par, som Ole Bredgaard har solgt til det seneste år. Det er både dyrere og billigere boliger i både land og by. Det går også hurtigere at få solgt, ligesom der er tendens til svagt stigende boligpriser - for første gang i over ti år.

- Jeg ser meget positiv på fremtiden. Det kommer til at ske meget her på Nordals med det ny ferieresort, ligesom infrastrukturen får et løft. Det tegner godt for hele Als. Alle vil blive positivt påvirket, siger Ole Bredgaard.

Han tror på, at ferieresortet vil give mere omsætning i butikkerne og endnu mere gang i boligmarkedet allerede på kort sigt. Han eksempelvis netop solgt en bolig til en fynbo, som skal være med til at bygge ferieresortet.

- Jeg tror også, at priserne vil stige, men hvornår det for alvor vil ske, er svært at sige, kom det fra den smilende ejendomsmægler.

Bolighandler dækker over salg af huse, rækkehuse, lejligheder, sommer- og fritidshuse samt landejendomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce