Annonce
KIF Kolding

Negative coronatests: Jens Svane er eneste smittede KIF Kolding-spiller

Jens Svane er smittet med Covid19, men han mærker ikke noget til sygdommen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
KIF Kolding fik gode nyheder efter onsdagens coronatests. Jens Svane er eneste smittede i truppen, der gik i selvisolation fra torsdag til tirsdag.
Annonce

HÅNDBOLD: KIF Kolding fik sent onsdag eftermiddag en god nyhed før torsdagens ligakamp mod Ribe-Esbjerg.

Corona-smitten i truppen er begrænset til den ene spiller, der blev testet positiv tirsdag. Resten af truppen er rask og klar til at spille mod Ribe-Esbjerg.

- Det er lykkedes at bryde smittekæden med det tiltag, vi lavede efter kampen i Lemvig, siger fysisk træner i KIF, Anders Skøtt Bruun.

- Det betyder, at vi stiller med alle mand undtagen Jens Svane til morgendagens kamp, siger Bruun.

optakt

Håndbold, herreligaen

Torsdag klokken 19: Ribe-Esbjerg HH - KIF Kolding

JV tipper: 28-30

Jens Svane blev testet positiv for corona tidligere på ugen, og han sidder i isolation i et sommerhus.

Ifølge Anders Skøtt Bruun har Svane det fint rent fysisk.

- Han har det som blommen i et æg. Han er isoleret i et sommerhus og har ikke nogen symptomer, siger den fysiske træner.

Han kan dog fortælle, at Svane er ramt på humøret.

- Han er frygtelig frustreret, for han mærker intet til det overhovedet, siger Bruun om KIF-spilleren, der for en måned siden vendte tilbage efter et halvt års pause som følge af en skulderoperation.

- Med det han har været igennem de sidste seks måneder, ville han frygtelig gerne træne og spille kampe, siger Bruun.

- Nu skal han holde sig væk i en uge, så vi ser ham ikke før på mandag.

Annonce

Forstyrret forberedelse

De øvrige KIF-spillere sætter sig torsdag i spillerbussen mod Esbjerg, hvor Ribe-Esbjerg venter. Optakten til kampen har naturligvis været voldsomt forstyrret af, at hele KIF-truppen gik i selvisolation efter onsdagens sejr i Lemvig. Holdet har kun trænet sammen tirsdag og onsdag.

- Når kroppen skal holde sig i ro i fire dage og så træne intensivt to dage inden en kamp, skal vi være skarpe på, hvordan vi får fordelt tingene ordentligt, siger Anders Skøtt Bruun, der både er fysisk træner og fysioterapeut i KIF.

- Rent taktisk ved jeg også, at Andreas Toudahl og Torben Sørensen gerne ville have haft nogle bedre muligheder for at forberede holdet taktisk, siger Bruun.

Det fik de ikke, men til gengæld får de hele holdet undtagen coronaramte Jens Svane med til Esbjerg, og forhåbentlig bliver det enden på den coronahistorie i KIF, der aldrig ønskede at spille kampen i Lemvig.

- Vi kan aldrig nogensinde bevise, at det kom fra Lemvig, men vi ved, at smitten kom mellem mandag og torsdag, siger Bruun, der er glad for, at klubben reagerede hurtigt og afskar sig fra omverdenen og hinanden.

- Vi synes, vi havde pligt til at få taget de prøver og gå i selvisolation i forhold til at tage samfundsmæssige hensyn, siger Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce