Annonce
Esbjerg

Neighbours & Friends indleder turné i Musikhuset

Helge Engelbrecht med Neighbours & Friends indleder den 27. oktober en danmarksturne med det 11 mand store orkester. Første stop er Musikhuset Esbjerg. PR-foto

Under titlen "kærligheden kalder" indleder Helge Engelbrecht og Neighbours & Friends deres tredje danmarksturné med en koncert i Musikhuset fredag den 27. oktober. Ni forskellige byer får lejlighed til at høre det populære 11-mands store sommersangsorkester fra Mariehaven.

Esbjerg: Når musiker og sanger Helge Engelbrecht og Mariehavens "husorkester" Neighbours & Friends den 27. oktober indleder deres seneste turné i Musikhuset, så bliver det uden tvivl også til tonerne fra singlen "Vil du tænde, må du brænde", fra hvilken titlen på turneen "Kærligheden kalder" er hentet. Det er et særdeles erfarent orkester, der har en lang række sommersang-arrangementer i Mariehaven bag sig, der for tredjegang er danmarksaktuelle og kan høres i Odense, Århus, Aalborg, Greve, Ringsted, Nykøbing Falster, Vejle og slutteligt Herning.

Orkestret i den store udgave kom til verden, da Mariehaven i Ansager slog dørene op første gang sommeren 2009. Inden da havde de to naboer Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen i 2002 dannet 6-mands-boybandet Neighbours og optrådt over hele landet med eget repertoire. Desuden havde bandet fået fast grund under fødderne på egen hjemmebane hos Helge i svigerfaderens gamle tømrerværksted, som i dag kendes som Musik Galleriet. Da Mariehaven blev en realitet, blev der plads til fem musikere ekstra i startopstillingen på den store friluftsscene, og så åbnede verden sig for alvor for "det store skib", som Helge nu og da kalder MS Mariehaven.

Annonce

Vi er alle naboer

Som selve bandnavnet Neighbours & Friends kraftigt antyder, er naboskabet en del af DNA'et i det 11-mand store orkester, hvor musikalsk fællesskab er hovedingrediensen. Inspirationen til bandnavnet voksede faktisk ud af det faktum, at bandets to frontfigurer, Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, i starten var næsten-naboer. I dag bor Tommy i Vestergade, mens Helge holder til i Søndergade. "Men i Ansager er alle i virkeligheden naboer", lyder det samstemmende fra de musikalske søulke, der med resten af besætningen i den grad er klar til at lade kærligheden kalde til fællesskab og gode og glade timer i koncertsalene.

- Nu sætter vi for tredje gang kurs mod koncerthusene og det glæder vi os enormt til alle sammen. Det bliver som altid både medrivende, hyggeligt, ægte og folkeligt med nye sange fra den sommer, der gik alt for hurtigt og selvfølgelig også sange fra bagkataloget, fortæller Helge Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce