Annonce
Esbjerg

Neighbours & Friends indleder turné i Musikhuset

Helge Engelbrecht med Neighbours & Friends indleder den 27. oktober en danmarksturne med det 11 mand store orkester. Første stop er Musikhuset Esbjerg. PR-foto

Under titlen "kærligheden kalder" indleder Helge Engelbrecht og Neighbours & Friends deres tredje danmarksturné med en koncert i Musikhuset fredag den 27. oktober. Ni forskellige byer får lejlighed til at høre det populære 11-mands store sommersangsorkester fra Mariehaven.

Annonce

Esbjerg: Når musiker og sanger Helge Engelbrecht og Mariehavens "husorkester" Neighbours & Friends den 27. oktober indleder deres seneste turné i Musikhuset, så bliver det uden tvivl også til tonerne fra singlen "Vil du tænde, må du brænde", fra hvilken titlen på turneen "Kærligheden kalder" er hentet. Det er et særdeles erfarent orkester, der har en lang række sommersang-arrangementer i Mariehaven bag sig, der for tredjegang er danmarksaktuelle og kan høres i Odense, Århus, Aalborg, Greve, Ringsted, Nykøbing Falster, Vejle og slutteligt Herning.

Orkestret i den store udgave kom til verden, da Mariehaven i Ansager slog dørene op første gang sommeren 2009. Inden da havde de to naboer Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen i 2002 dannet 6-mands-boybandet Neighbours og optrådt over hele landet med eget repertoire. Desuden havde bandet fået fast grund under fødderne på egen hjemmebane hos Helge i svigerfaderens gamle tømrerværksted, som i dag kendes som Musik Galleriet. Da Mariehaven blev en realitet, blev der plads til fem musikere ekstra i startopstillingen på den store friluftsscene, og så åbnede verden sig for alvor for "det store skib", som Helge nu og da kalder MS Mariehaven.

Annonce

Vi er alle naboer

Som selve bandnavnet Neighbours & Friends kraftigt antyder, er naboskabet en del af DNA'et i det 11-mand store orkester, hvor musikalsk fællesskab er hovedingrediensen. Inspirationen til bandnavnet voksede faktisk ud af det faktum, at bandets to frontfigurer, Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, i starten var næsten-naboer. I dag bor Tommy i Vestergade, mens Helge holder til i Søndergade. "Men i Ansager er alle i virkeligheden naboer", lyder det samstemmende fra de musikalske søulke, der med resten af besætningen i den grad er klar til at lade kærligheden kalde til fællesskab og gode og glade timer i koncertsalene.

- Nu sætter vi for tredje gang kurs mod koncerthusene og det glæder vi os enormt til alle sammen. Det bliver som altid både medrivende, hyggeligt, ægte og folkeligt med nye sange fra den sommer, der gik alt for hurtigt og selvfølgelig også sange fra bagkataloget, fortæller Helge Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce