Annonce
Esbjerg

Nej, det handler ikke om vandsport: Fanø får nyt padel-anlæg

Anita Kunze (højre) har længe haft en drøm om at få yndlingssporten padel til Fanø. Derfor har hun allieret sig med veninden Louise Haubjerg Laesen (venstre), som ejer Rødgaard Camping, hvor de to nu er gået igang med at opføre en padel-bane. Privatfoto
Anita Kunze og Louise Haubjerg Larsen er initiativtagere bag Fanøs nye padelbane. Padel er en ketchersport, som lige nu oplever en stor stigning i populariteten. Og det er helt naturligt, mener Anita Kunze, som selv har spillet padel i mange år.

Fanø: Når de fleste hører ordet padel, tænker de nok, at det er sådan noget med vand. Men det gælder ikke Anita Kunze. Hun spiller nemlig ketchersporten padel, hvor der ingen fare er for at blive våd.

Padel er en af de hurtigst-voksende sportsgrene i Danmark. Den spilles med ketcher inde i en form for bur lavet af glasvægge, spillerne kan spille op imod. Padel minder lidt om squash eller tennis, og måske kender man sporten under navnet padeltennis. Og ifølge Anita Kunze er det en sport, som er nem at holde af:

- Det er et hurtigt flow, og det er nemt at blive dygtig til det. Det er en sport, som alle kan være med til, og selvom der er niveauforskelle, er det sjovt at spille sammen, siger Anita Kunze.

Hun blev selv introduceret til padel for godt fem år siden på en tur til Club La Santa på Lanzarote. Og hun blev hurtigt bidt af sporten, som hun nu spiller på banerne i Esbjerg et par gange i ugen. Gerne oftere.

Annonce

Motion i det fri

Og nu vil Anita Kunze have padel til fødeøen Fanø.

Derfor har hun allieret sig med Louise Haubjerg Larsen, som ejer Rødgaard Camping i Rindby, hvor banen altså skal placeres. Det betyder dog ikke, at det kun er campingpladsens gæster, som skal kunne benytte banen, der i stedet skal være tilgængelig for alle på øen gennem et online bookingsystem, hvor det også vil være muligt at leje bat.

Padel-banen har gennemsigtige glasvægge, som giver læ og også bruges aktivt i spillet. Foto: projektmateriale

Motionsniveauet i padel er højt, og Louise og Anita finder derfor, at placeringen af en padelbane på Fanø og på campingpladsen er helt i tråd med ønsket om flere motionsmuligheder udendørs.

- Fordi man spiller inde i buret, er man lidt i læ. Derfor kan padel spilles i al slags vejr, og det er en oplagt mulighed for at komme udenfor, siger Anita Kunze.

Annonce

Klar inden varmen

Anita Kunze og Louise Haubjerg Larsen er i fuld gang med at gøre deres bane klar. Der er lidt ventetid på støbningen, men banen skulle gerne være sat op midt i juni. Lige i tid til turistsæsonens start.


Det er en sport, som alle kan være med til.

Anita Kunze


Og initiativtagerne er både stolte og glade for, at deres drøm om padel nu er ved at gå i opfyldelse. De tror på, at padel kan gå hen og blive meget populært på Fanø, og de har allerede nu planer om at bygge en ekstra bane til efteråret, hvis den første bliver en succes.

De glæder sig derfor til at byde velkommen til både turister, campister og lokale på Rødgaard Camping. Den præcise åbningsdato er ikke fastlagt, men vil blive meldt ud på deres Facebook-side Fanø Padel Tennis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce