Annonce
Tønder

Endnu en medarbejder smittet: Coronavirus har spredt sig på institution

To medarbejdere i Markledets Børnehave i Løgumkloster er nu testet positive for corona. Det har medført, at i alt 23 børn og seks medarbejdere er sendt hjem fra institutionen for at stoppe smittekæden. Arkivfoto: Claus Thorsted
For første gang har corona-smitten spredt sig på en institution i Tønder Kommune. Selv om en række medarbejdere og børn blev sendt hjem, da en medarbejder blev testet positiv torsdag, så havde smitten allerede spredt sig.
Annonce

LØUGMKLOSTER: I torsdags fik Tønder Kommune meldingen om, at en kvindelig medarbejder i Markledets Børnehave i Løgumkloster var blevet testet positiv for corona. Fem kolleger og 15 børnehavebørn blev sendt hjem, da de havde været i tæt kontakt med den sygemeldte.

Selv om de blev sendt hjem, lige så snart kommunen og børnehaven fik nys om sygdomstilfældet, så er endnu en medarbejder tirsdag meldt coronasyg. Det meddeler direktør i Tønder Kommune, Jan Præstholm.

Det nye sygdomstilfælde har straks bevirket, at yderligere otte børn og en medarbejder er sendt hjem fra børnehaven. Dermed er i alt 23 børn og seks medarbejdere hjemsendt fra institutionen.

Jan Præstholm er ked af, at det nu for første gang er en realitet, at smitte har spredt sig på en kommunal institution i Tønder Kommune.

- Det er bekymrende. Smitten bekræfter de tiltag, vi har iværksat, og som er nødvendige, siger Præstholm.

Annonce

Frivillig test

Børnehavens første corona-tilfælde blev tirsdag i sidste uge sygemeldt med coronalignende symptomer. Efterfølgende blev medarbejderen fra institutionen testet positiv, og i den forbindelse opfordrede Jan Præstholm til, at de øvrige medarbejdere også lod sig corona-teste. Og det er svaret fra en sådan frivillig test, der nu viser, at endnu en medarbejder i Markledets Børnehave er coronaramt.


Det her er slet ikke slut endnu, og vi skal tænke os rigtig grundigt om, når vi færdes iblandt andre mennesker.

Jan Præstholm, direktør, Tønder Kommune


- Det er vigtigt, at vi tager hånd om det nu og forebygger, at flere bliver smittede. Derfor har vi sendt yderligere otte børn og en medarbejder hjem, siger Jan Præstholm og tilføjer, at han oplever, at mange tager hensyn og følger sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Men det har altså ikke været nok i dette tilfælde. Og det bekymrer Jan Præstholm, der forudser, at med efterårets komme vil folk klumpe sig yderligere sammen indendøre. Og det øger smitterisikoen.

- Det her er slet ikke slut endnu,  og vi skal tænke os rigtig grundigt om, når vi færdes iblandt andre mennesker, siger Jan Præstholm, der med områdeleder Yvonne Fogsgaard Seibt følger situationen i Løgumkloster med største opmærksomhed og bekymring.

Samtidig opfordrer han alle, der er sendt hjem for at forhindre smittespredning til at lade sig teste frivilligt. Ellers skal de hjemsendte efter myndighedernes anvisning holde sig selvisoleret i en uge, før de igen må vende tilbage til institutionen.

Annonce

Gymnasium og distriktsskole

Det er ved at være en måneds tid siden, at den første institution i Tønder Kommune blev ramt af corona. Det var Det Blå Gymnasium i Tønder, hvor en elev i en af klasserne, var ramt. Her blev 70 elever og 11 lærere testet. Det lykkedes heldigvis at inddæmme smitten, og umiddelbart spredte sygdommen sig ikke til andre.

For omkring to uger siden var den gal igen. Denne gang var det en medarbejder på Toftlund Distriktsskole og SFO, der blev ramt af corona. Også her blev kolleger og elever sendt hjem for at forhindre smittespredning. Også her lykkedes det at inddæmme udbruddet, selv om distriktsskoleleder Pernille Paaby en overgang frygtede, at et par kolleger til den corona-ramte medarbejder var blevet smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce