Annonce
Læserbrev

Nej, Sønderborg er nemlig ikke København

Læserbrev: Man kan forstå på Rikke Lock Harvig at Sønderborg ikke er København (JydskeVestkysten den 18. oktober), så med andre ord: fordi parkeringsproblemerne i hovedstaden er værre end i Sønderborg, skal vi altså bare lade stå til i Sønderborg og gøre ingenting.

Bor man i midtbyen, eller er man blandt de mange, der arbejder her, så oplever man hver eneste dag hvordan dét at finde en parkeringsplads kan være en udfordring af de helt store. Særligt fordi størstedelen af parkeringspladserne i midtbyen er tidsbegrænsede, men det kan vi selvfølgelig lave om på, for som politikere er det en beslutning vi kan træffe. Udfordringen er dog, hvor skal de handlende så parkere? Ved slottet? På Ringriderpladsen?

Det har tidligere været fremme at kunne man bare få flere over i den kollektive trafik, så ville dét løse udfordringerne, men vi bor i en del af landet, hvor det at have en bil, for mange er nødvendigt for at kunne komme på arbejde, handle ind eller blot at komme hjemmefra i weekenden.

Vi kan selvfølgelig godt investere 5-10 mio. kr. - om året - i flere busafgange og nye ruter, således den kollektive trafik kan blive et reelt alternativ til privatbilismen, men faktum er desværre bare at byrådet netop har nikket til direktionens forslag om at spare fire mio. kr. i budgettet til netop den kollektive trafik …

Vi er altså nødt til at forholde os til at Sønderborg ikke er København, vi har hverken S-tog eller metro og busserne afgår bestemt ikke hvert 5. minut – og da slet ikke i weekenden. Bilerne er kommet for at blive, og udviklingen de seneste 10 år viser at der kun kommer endnu flere i fremtiden.

Det er den virkelighed vi må forholde os til. I disse klimatider har selv elbiler brug for steder at parkere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce