Annonce
forside

Nej tak til biogasanlæg i tre kilometers afstand fra Grindsted

Læserbrev: Vi kunne med stor forfærdelse læse, at man går i byggetanker omkring et biogasanlæg kun tre kilometer vest for Grindsted vestby og kun cirka en kilometer til nærmeste beboelseskvarter, Engsøparken.

Vi er en nyoprettet gruppe, der er nervøse for lugtgener, som kan drive ind over Grindsted vestby. Vi ved det naturligvis ikke med sikkerhed. Måske gør I?

Med tanke på den vestenvind, der ofte er i Grindsted, vil luftgenerne "blæse" ind over Grindsted vestby og måske over hele Grindsted by. Det kan være tankevækkende, at Kolding og Esbjerg kommuner netop har takket nej tak til biogasanlæg på grund af eventuelle lugtgener.

Derudover vil vi gerne have belyst nedenstående spørgsmål:

Hvad kommer der ind i anlægget? Hvis det er industriaffald, hvad består dette affald så af?

Hvad kommer der så ud gennem skorstenene af restaffald?

Hvad med støj fra anlæggets store omrøremaskiner og gearkasser på toppen af hver silo?

Hvad med infrastrukturen? Mellem 30-60 lastbiler om dagen skal til og fra anlægget. Kan infrastrukturen holde til det? Hvor meget trafikstøj vil der komme fra dem?

Vi har flere daginstitutioner i vestbyen. Har man tænkt på vores små poder, når de skal ud og lege i den "friske luft"?

Vi går alle ind for grøn energi, men ikke med disse gener. Måske skulle man overveje en anden placering. Måske "længere ud på landet"? Hvad med øst for østbyen, hvor der vil være cirka 10 kilometer uden tæt bebyggelse?

Vi synes generelt, at Grindsted har nok problemer og udfordringer med forureningen efter Grindstedværket. Skal vi nu også have gener ovenfra? Nej tak siger vi bare, for tænk nu hvis. Hvad siger I?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce