Annonce
Regionalt

Nej tak til hjælp: Syddanske firmaer klarer sig bedst igennem corona-krisen

Ifølge barometret fra BDO har færre små- og mellemstore virksomheder i  Syddanmark benyttet sig af regeringens hjælpepakker i forhold til virksomheder på landsplan. Arkivfoto: Michael Bager
Kun en ud af ti af de små- og mellemstore virksomheder i regionen har optaget nye lån eller øge kreditten under corona-krisen - de syddanske firmaer er de mest optimistiske i ny national analyse.
Annonce

Op mod halvdelen af de små- og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark tror på, at de kommer så godt ud af corona-krisen, at pandemien ikke påvirker forretningen negativt i 2021.

Det gør virksomhederne i Syddanmark til de mest optimistiske på landsplan.

Det er en af konklusionerne i en ny national analyse fra rådgivnings- og revisionsfirmaet BDO, der hvert år tager temperaturen på det såkaldte smv-segment.

Årets udgave har naturligvis fokus på covid-19 og pandemiens påvirkning af økonomien og forventningerne til fremtiden i de danske små- og mellemstore danske virksomheder.

I årets analyse kan man læse, at de danske smv'er meget forventeligt forudser et fald i omsætningen i 2020, men også her er man mere positive i Region Syddanmark. På landsplan forventer 41,8 procent et fald i omsætningen, men i landets sydlige region er det 39 procent.


Syddanmark skiller sig lidt ud som værende den region, hvor virksomhederne er mest positive over deres økonomiske situation. Alt taget i betragtning er dette positivt, og noget de syddanske virksomheder bør holde fast i.

Anders Schweitz Jensen, partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Odense


Annonce

Færre har taget imod hjælp

Barometret fra BDO viser desuden, at godt hver tredje virksomhed på landsplan har benyttet sig af regeringens hjælpepakker - i Syddanmark drejer det sig om lidt færre, da 29,6 procent af de deltagende smv'er i regionen siger, at de har taget imod hjælp fra staten.

Hele 92,1 procent svarer desuden, at de efter coronakrisen startede i Danmark, ikke har søgt om yderligere lån eller øget kreditten i deres pengeinstitut. Igen et udtryk for at man i Syddanmark er kommet lidt bedre igennem, lyder det fra Anders Schweitz Jensen, partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Odense:

- Syddanmark skiller sig lidt ud som værende den region, hvor virksomhederne er mest positive over deres økonomiske situation. Alt  taget i betragtning er dette positivt, og noget de syddanske virksomheder bør holde fast i, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Opsagt ansatte

Under corona har et større antal danskere mistet jobbet eller er sendt hjem på lønkompensation. Den 11. november var antallet af ledige i Danmark på 155.149  - en stigning på 23.414 fra 9. marts, viser tal fra beskæftigelsesministeriet.

I analysen kan man læse, at blot ti procent af virksomhederne i Region Syddanmark svarer, at de har opsagt ansatte som direkte konsekvens af corona. Igen er det bedre end landet som samlet. På landsplan har 82 procent ikke direkte opsagt medarbejdere mod 86,7 procent i Syddanmark, så også her klarer regionens virksomheder sig bedre.

Desuden forventer blot 3,6 procent af de adspurgte virksomheder, at de må opsige ansatte i fremtiden som følge af corona.

Den største udfordring både i regionen og på nationalt plan bliver at fastholde kundernes efterspørgsel på varer og ydelser - hvilket 43,2 procent udpeger som den største hurdle efter corona.

Årlig temperaturmåling

Hvert år tager BDO temperaturen på de små- og mellemstore virksomheder i hele landet i en landsdækkende analyse.

Analysen bygger på data hentet fra virksomhedens kunder og 1500 besvarelser på spørgeskemaer. Mellemstore virksomheder er firmaer med op mod 250 fuldtidsansatte, mens de små har 50 fuldtidsansatte - har man under 10 ansatte er man en såkaldt mikrovirksomhed.

BDO er et statsautoriseret revisorselskab som er del af et internationalt netværk bestående af selvstændige medlemsfirmaer i 165 land. BDO i Danmark beskæftiger 1300 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce