Annonce
Varde

Nej tak til minihoteller og supersommerhuse i Blåvand

Byrådsmedlem Jan Lings fra Varde Byråd.
Annonce

Læserbrev: Varde kommune har tre længe ventede lokalplaner i høring. Planer med afgørende indflydelse på turismens udvikling i Blåvand. Socialdemokratiet håber, at et flertal vil gribe bolden og sikre kvalitetsturisme frem for et nyt turisthelvede som Barcelona. Det vil klæde os som ansvarlige politikere. Trafikken og sommerhusenes størrelse er væsentlige faktorer.

Trafikken: Jeg har sammen med Peter Nielsen(V) siddet med i en styregruppe, hvor vi sammen med lokale kræfter og fagfolk har sikret tiltag for udvikling af trafiksikkerhed i Blåvand. En række gode tiltag er iværksat og flere vil forhåbentlig følge, så der kan skabes en løsning som sikrer trafikken og den gode oplevelse ved besøg af området.

Sommerhusenes størrelse: Med udkastet til lokalplanerne så er bekymringen muligheden for at bygge sommerhuse på op til 500 kvadratmeter. Vi kan lovgivningsmæssigt ikke forhindre, at de indrettes med 20-30 sengepladser og vil virke som små “minihoteller”. Uagtet regulering med krav om kvalitets materialer og selvom husene opføres med plads til et mindre antal gæster, så vil vi på sigt alligevel ikke kunne hindre, at de omdannes til et langt større antal sengepladser med plads til larmende og støjende lejrskolegæster m.v..

Jeg håber, at vi i plan- og teknikudvalget træffer beslutning om indførelse af et antal max bolig-kvadratmeter, som det kendes fra Henne og Vejers. Herudover også fokus på, at de største huse kun tillades i begrænset omfang og kun opføres i bestemte dele af Blåvand, så de ikke placeres i ældre sommerhusområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce