Annonce
Debat

Nej tak til privatisering af læreruddannelsen

Læserbrev: Venstres Kristian Jensen vil have Folketinget til at vedtage at oprette en ny privat læreruddannelse i sin valgkreds i Herning. Tænkt til ende kan en knopskydning af private læreruddannelser udvande grundlaget for læreruddannelsen i de byer, hvor den er i dag. I Syd- og Sønderjylland er det eksempelvis i Esbjerg og Haderslev, hvor uddannelsen er vigtig for mulighederne for uddannelse lokalt og for UC Syd som regionens store udbyder af professionsuddannelser.

Statsministeren annoncerede i sin nytårstale, at vi i 2021 skal gøre mere for at sikre et Danmark i balance. Skal vi have balance, vækst og udvikling, skal der være uddannelsesmuligheder over hele landet. Men oprettelsen og placeringen af nye uddannelser skal bero på saglige argumenter og en gennemtænkt måde at sikre uddannelse uden for de største byer.

Vil man påvirke indholdet af uddannelsen, som Kristian Jensen også ønsker, så er det en ærlig sag. Regeringen har selv som ambition at styrke læreruddannelsen, og her er Venstre jo velkommen i de politiske forhandlinger mellem partierne.

Annonce

Men det er ikke klogt at starte en kannibalisering på eksisterende uddannelser, og det skaber i sidste ende ikke en bedre uddannelsesdækning i alle landsdele. Når vi snart får nogle år med mindre ungdomsårgange, vil det kun skærpe problemet endnu mere.

Når man som vi både går op i læreruddannelse af høj kvalitet og at den fortsat kan tages i både Esbjerg og Haderslev som afgørende bidrag til, at der er dygtige lærere i landsdelen, så bliver det et nej tak til Kristian Jensens privatiserede læreruddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce