Annonce
Danmark

Nej tak til sammenblanding af spilreklamer og quicklån!

Annonce

Findes der strukturel ludomani. Jeg har reflekteret over dette fænomen, efter at vi over en bred kam fraskriver os det personlige ansvar og ser samtidens skyggesider som systemiske, som vi oplever det i debatten om strukturel racisme.
Det kan vi jo lige reflektere over, mens vi dribler forbi en liberaliseret spillovgivning, bruger reklamepausen i selskab med Brian Laudrup, Mr. Green og Lonny og Betina, der hyggerspiller på mobilen og pludselig har vundet et “stort” beløb.

Fik du ikke set en af de 11 tv-reklamer for spil, så du nok en af de 11 reklamer for quicklån. Sammenblandingen af bettingreklamerne og quicklånspusherne virker som en to-komponentblanding, der udvikler sig giftigt ved netop sammenblanding. Den ene lover dig en hurtig gevinst, mens den anden låner dig penge til til at betale din gæld - eller omvendt.


Sammenblandingen af bettingreklamerne og quicklånspusherne virker som en to-komponentblanding, der udvikler sig giftigt ved netop sammenblanding. Den ene lover dig en hurtig gevinst, mens den anden låner dig penge til til at betale din gæld - eller omvendt.

Rasmus Elkjær Larsen


Rasmus Elkjær Larsen

Vores nye fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er begyndt i sit nye job med at erklære sin modstand mod spilreklamerne. Det er modigt, når man tænker på, at Danske Spil er hovedsponsor for landsholdet og altså en væsentlig forudsætning for hans løn. Jeg sidder heller ikke med et gratis synspunkt, da dele af min løn kommer fra den kolossale overskudsdeling, der går fra bl.a. Danske Spil til de mange frivillige foreninger under DUF.

Da jeg var barn tipsede min far hver uge. Der var tipsklubber, og de store præmier blev ofte fordelt. Men det er selvfølgelig et faktum, at han tabte mere, end han vandt. For det er sådan man bygger en milliardforretning op: Ved at folk mister deres penge i håbet om at vinde den store gevinst.

Jeg husker engang min far faktisk vandt. Det var i al hast på vej ned i Brugsen med lottokuponen i hånden. Vi kom sekunder for sent til at deltage i spillet, og brugsuddeleren sagde tørt: Der vandt du lige 40 kroner! Sandt nok.

Som konservativ, er jeg fortaler for frihed under ansvar, og generelt imod statsindgreb i den personlige frihed. Men jeg er ikke så liberal, at det må markedet selv finde ud af, mens tusindvis af mennesker drives ud i yderligere armod, når de igen og igen slås hjem i ludomani. Derfor må vi finde en måde til at begrænse ulykken og seriøst drøfte en regulering. Gerne sammen med Danske Spil. For de er jo os allesammen.

Jeg satser fremtiden sammen med Hjulmand. Både på banen og mod reklamerne i sin nuværende form. Det til trods for, at bettingfirmaerne stiller i en langt stærkere opstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Livsstil

1870 motionister får mere plads

Annonce